Medewerker Fysieke Leefomgeving

Actueel en praktijkgericht

1e startmoment

05-04-2022

Niveau

MBO niveau

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De fysieke leefomgeving omvat een groot gebied; van natuur en landschappen tot bouwwerken en infrastructuur. Welke gevolgen heeft de Omgevingswet dan voor jouw werkzaamheden? Je ontdekt het in de opleiding Medewerker Fysieke Leefomgeving. In deze opleiding ga je in op de verschillende deelgebieden binnen de fysieke leefomgeving. Ook leer je wat het handhavingsbeleid inhoudt en hoe je een handhavingsbeschikking opstelt. Je ontdekt welke juridische veranderingen eraan komen en wat er komt kijken bij het verstrekken van vergunningen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding ben je bekend met de verschillende deelgebieden van de fysieke leefomgeving, waaronder ruimtelijke ordening en handhaving. Zo ken je het doel en de reikwijdte van het omgevingsrecht en weet je wat er gaat veranderen met de invoering van de Omgevingswet. Met deze kennis ben je in staat beleid vorm te geven en de naleving van het beleid te toetsen.

Doelgroep

Je werkt bij een gemeente, provincie of omgevingsdienst op het gebied van handhaving of vergunningverlening binnen het ruimtelijk domein. Je wilt je ontwikkelen als deskundig medewerker fysieke leefomgeving binnen de overheid. Deze opleiding is ook geschikt voor de handhaver die zijn/haar kennis wil verbreden.

Aanpak

De opleiding Medewerker Fysieke Leefomgeving bestaat uit 3 modules waarin je je specialiseert op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. Je ontdekt hoe de fysieke leefomgeving op lokaal niveau ingericht is en welke veranderingen eraan zitten te komen. Zo verdiep je je onder meer in de Omgevingswet, landschapsbeleid en de procedures voor het opstellen van een omgevingsplan. Samen met ervaren docenten kijk je naar de gevolgen die deze ontwikkelingen hebben voor je werk. Zo zorgen we er samen met jou voor dat je je opleiding direct in de praktijk kunt toepassen.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Deze opleiding verzorgen wij op MBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Medewerker Fysieke Leefomgeving

Actueel en praktijkgericht

1e startmoment

05-04-2022

Niveau

MBO niveau

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.