De Nieuwe Planpraktijk onder de Omgevingswet

Aan de slag met de 6 instrumenten van de Omgevingswet

1e startmoment

14-01-2022

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De Omgevingswet gaat grote invloed hebben op de manier van werken binnen de fysieke leefomgeving. In deze training staat centraal hoe je de kerninstrumenten van de Omgevingswet optimaal kunt inzetten en welke veranderingen er zijn in de planprocessen ten opzichte van het huidig omgevingsrecht. Bijzondere aandacht gaat uit naar de decentrale regelgeving, maar ook de algemene regels voor de fysieke leefomgeving binnen de gemeente, waterschappen en provincies komen aan bod. Je leert onder meer op welke manieren je een gebiedsdekkende regeling kunt opstellen en hoe je ermee kunt werken.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training kun je je verplaatsen in het gedachtegoed van de Omgevingswet. Tevens kun je zelfstandig een omgevingsvisie opstellen en aansluitend een decentrale regeling vastleggen in een gebiedsdekkende regeling. Je hebt een helder overzicht van het nieuwe stelsel en je weet welke instrumenten je kunt inzetten en welke processen je dient te volgen om een gebiedsdekkende regeling op te stellen.

Doelgroep

Je bent als projectleider, programmamaker ruimtelijk domein, planmaker of beleidsmedewerker werkzaam bij het Rijk of een gemeente, provincie, waterschap of adviesbureau. Ook als je vanuit een andere uitvoerende functie gaat werken met de Omgevingswet is deze training geschikt voor jou.

Aanpak

Tijdens de training wisselen we de nieuwe theorie af met concrete cases, die vanzelfsprekend toegesneden zijn op jouw werkpraktijk. Daarnaast is er voldoende ruimte voor vragen en discussies aan de hand van vraagstukken uit je eigen praktijk.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

De Nieuwe Planpraktijk onder de Omgevingswet

Aan de slag met de 6 instrumenten van de Omgevingswet

1e startmoment

14-01-2022

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.