Brochure downloaden

  • Direct in uw mailbox
  • Alle informatie overzichtelijk in één document
  • Eenvoudig te delen of te printen

Omgevingswet

Omgevingswet

Naar verwachting gaat in 2022 de nieuwe Omgevingswet in. Daarin zijn 26 bestaande wetten op het gebied van de fysieke leefomgeving samengevoegd. Hierdoor hoeven burgers nog maar één omgevingsvergunning...

Lees meer

Naar verwachting gaat in 2022 de nieuwe Omgevingswet in. Daarin zijn 26 bestaande wetten op het gebied van de fysieke leefomgeving samengevoegd. Hierdoor hoeven burgers nog maar één omgevingsvergunning...

Lees meer

Naar verwachting gaat in 2022 de nieuwe Omgevingswet in. Daarin zijn 26 bestaande wetten op het gebied van de fysieke leefomgeving samengevoegd. Hierdoor hoeven burgers nog maar één omgevingsvergunning...

Lees meer

Meest bekeken Omgevingswet

Omgevingswet: 22 opleidingen

Filters

Filter
Dag(deel)
Toon alle varianten

Professional Master (2) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt je de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op Masterniveau.

Masterclass (2) In een Masterclass kun je je in korte tijd specialiseren op hoog niveau. Bij een succesvolle afronding van een Masterclass kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen binnen een aantal erkende Masteropleidingen.

Executive Master (1) Dit is een trainingsprogramma gericht op interpersoonlijke vaardigheden voor hoger management en andere hoger opgeleiden op Masterniveau.

HBO niveau (4) Onze HBO-programma’s bieden je complete programma’s met alles wat je nu nodig hebt. Snel en direct toepasbaar in je eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een goede start als je de ambitie hebt om verder te studeren en zelfs een erkende HBO Bacheloropleiding te volgen.

MBO niveau (1) Opleidingen op MBO-niveau zijn praktijkgericht. Bestuursacademie Nederland biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Actualiteitendag (1) Na een Actualiteitendag weet je weer precies wat er speelt in jouw vakgebied. Maar dat niet alleen: je ontmoet ook collega’s uit andere overheidsorganisaties met wie je informatie en ervaringen kunt uitwisselen. De Actualiteitendagen zijn dus een uitstekende manier om je netwerk uit te breiden.

Naar verwachting gaat in 2022 de nieuwe Omgevingswet in. Daarin zijn 26 bestaande wetten op het gebied van de fysieke leefomgeving samengevoegd. Hierdoor hoeven burgers nog maar één omgevingsvergunning aan te vragen. Bovendien kan de gemeente of provincie deze aanvraag een stuk sneller afhandelen. De toekomstige Omgevingswet maakt omgevingsrecht dus eenvoudiger voor alle betrokken partijen.

De nieuwe Omgevingswet heeft gevolgen voor alle overheidsorganisaties die zich met de fysieke leefomgeving bezighouden. Zij moeten zich goed op de wet voorbereiden. Voor jou, als medewerker die daar nauw bij betrokken zal zijn, is het daarom van groot belang om je in deze materie te verdiepen. Zoek je daarbij de juiste kennis en vaardigheden? Bestuursacademie Nederland biedt verschillende trainingen en opleidingen Omgevingswet waarmee ruimschoots in deze behoefte kan worden voorzien.

Jouw praktijk centraal

Bestuursacademie Nederland is een praktijkopleider. Dat betekent dat jouw dagelijkse praktijk centraal staat in onze opleidingen Omgevingswet. In de opdrachten die wij je aanbieden, koppelen wij de theorie voortdurend aan de praktijk. Een groot voordeel is daarnaast dat we alleen werken met docenten die uit de praktijk van het ruimtelijk domein komen. Zij begrijpen jouw werkpraktijk en zijn op de hoogte van de nieuwe Omgevingswet. Daarom kun je tijdens de bijeenkomsten meteen tot de kern komen. Bovendien komen je medecursisten uit dezelfde werkomgeving als jij. Hierdoor kunnen jullie van elkaars ervaringen leren. Zo heb je optimaal rendement van een training of opleiding Omgevingswet van Bestuursacademie Nederland.

Incompany en maatwerk

Bij Bestuursacademie Nederland is het ook mogelijk om het lesprogramma specifiek op (medewerkers van) jouw organisatie af te stemmen. Wil je meerdere collega's - op een zelfgekozen locatie - dezelfde opleiding laten volgen? Of wil je in een van onze trainingen een specifiek vraagstuk binnen jouw organisatie aanpakken? We helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.
 


       

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen

Bij deze erkende opleiding is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij de overheid om de studiekosten te financieren.