Expert Fysieke Leefomgeving

Professionaliseer je kennis en vaardigheden in een praktijkgericht programma

1e startmoment

07-12-2021

Niveau

Training

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De fysieke leefomgeving is een kernbegrip in de Omgevingswet. Dit begrip bepaalt de reikwijdte van de Omgevingswet. De fysieke leefomgeving is dus een breed begrip en heeft onder andere betrekking op bouwwerken, infrastructuur, water, watersystemen, bodem, lucht, landschappen, natuur, cultureel erfgoed en werelderfgoed. Nieuwe ontwikkelingen vragen om meer samenwerking en participatie. In dit programma leer je alles over milieukunde, milieurecht en samenwerken met ketenpartners. Zo groei je in korte tijd uit tot een expert op het gebied van het ruimtelijk domein.

Jouw resultaat

Na afloop van dit programma weet je hoe je wet- en regelgeving kunt toepassen, ook in complexe situaties. Daarnaast kun je in de geest van de Omgevingswet effectief samenwerken met ketenpartners. Zo ben je in staat partijen met verschillende belangen te verbinden en samenwerking te organiseren.

Doelgroep

Je bent beleidsmedewerker bij een gemeente, waterschap, corporatie of adviesbureau en werkt op het beleidsterrein van de ruimtelijke ordening. Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring binnen het ruimtelijk domein.

Aanpak

Dit programma bestaat uit 2 modules. Tijdens de modules wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt de inhoud optimaal afgestemd op de praktijk en kun je je kennis en vaardigheden direct toepassen binnen je werksituatie.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Expert Fysieke Leefomgeving

Professionaliseer je kennis en vaardigheden in een praktijkgericht programma

1e startmoment

07-12-2021

Niveau

Training

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.