Wat zijn Professional Masters?

De wereld van de overheid verandert in hoog tempo. Dit vraagt om hoogopgeleide professionals, die de nieuwste inzichten kunnen inzetten om complexe vraagstukken te beantwoorden. Juist daarom hebben wij onze Professional Masters ontwikkeld. Professional Masters zijn korte opleidingen van 2,3 of 4 Masterclasses over een bepaald thema. In deze opleidingen worden zowel je professionele vaardigheden als je kennis uitgebreid. Zo leer je vraagstukken op een vernieuwende manieren te benaderen en te verbinden met actuele vraagstukken in je organisatie. Hierdoor is alle kennis direct bruikbaar in je werk. Ook krijg je les van deskundige docenten die met beide benen in het werkveld staan en precies weten wat er speelt.

Waarom kies je voor een Professional Master?

Onze Professional Masters zijn ontwikkeld voor overheidsmedewerkers die op zoek zijn naar verdieping en verbreding van hun kennis. Uitgangspunt hierbij is de dagelijkse werkpraktijk. Dit betekent dat de onderwerpen goed aansluiten bij vraagstukken uit  je eigen werkcontext. Als manager, professional of bestuurder ben je na het volgen van een Professional Master in staat over de grenzen van je eigen vakgebied te kijken. Je ontwikkelt je tot een krachtige gesprekspartner in complexe situaties die vanuit kennis naar oplossingen voor maatschappelijke opgaven toewerkt.

Hoge kwaliteit en vrijstelling

De Masterclasses uit de Professional Masters maken deel uit van het keuzeprogramma van de erkende Master Bestuurskunde. Daarmee voldoen de Masterclasses aan de officiële kwaliteitseisen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Zo weet je zeker dat je opleiding van hoge kwaliteit is. Wil je verder studeren naar de Master Bestuurskunde en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvang je bovendien mogelijk een vrijstelling voor dit onderdeel in het programma.

Ons aanbod van Professional Masters

Werk je bij de overheid? Wil je je graag verder ontwikkelen? En een volgende stap maken in je carrière? Ontdek dan ons aanbod van Professional Masters.