Effectief Adviseren in de Publieke Sector

Onderdeel van diverse opleidingen in het sociaal en ruimtelijk domein

1e startmoment

14-12-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als professional ben je sterk betrokken bij maatschappelijke opgaven. Je hebt ook duidelijke ideeën over hoe het in de maatschappij beter kan. Deskundigheid en maatschappelijke betrokkenheid zijn zeker belangrijk. Maar het is niet genoeg om effectief te zijn als adviseur. Een effectief adviseur weet draagvlak te creëren en kan anderen ervan overtuigen adviezen op te volgen. Dit vraagt de nodige vaardigheden: communicatieve vaardigheden om het vertrouwen te krijgen van anderen, creatieve vaardigheden om te helpen zoeken naar oplossingen en met strategische vaardigheden kan de adviseur gericht werken aan de acceptatie van het advies. De opleiding Effectief Adviseren in de Publieke Sector helpt je deze vaardigheden te ontwikkelen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding beschik je over de kennis en vaardigheden om adviezen effectief over te brengen. Je kent je rol en positie, weet wat er van een goede adviseur verwacht wordt en bent in staat je adviesstijl aan te passen aan je gesprekspartner. Hierdoor ben je succesvoller in het adviseren van je bestuur.

Doelgroep

Je bent werkzaam als functionaris in een (overheids)organisatie en wilt je adviesvaardigheden op HBO-niveau ontwikkelen.

Aanpak

In deze boeiende opleiding ontwikkel je de vaardigheden om succesvol te adviseren. Daarnaast leer je hoe je de effectiviteit van je adviezen vergroot door rekening te houden met de belangen van anderen. Ook maak je je technieken eigen om je advies nog overtuigender over te brengen.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Effectief Adviseren in de Publieke Sector

Onderdeel van diverse opleidingen in het sociaal en ruimtelijk domein

1e startmoment

14-12-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.