Brochure downloaden

  • Direct in uw mailbox
  • Alle informatie overzichtelijk in één document
  • Eenvoudig te delen of te printen

Sociaal Domein

Sociaal Domein

Er is volop beweging in het sociaal domein. Het draait allemaal om participatie en zelfredzaamheid. Vanaf 2016 zijn gemeenten onderweg en druk bezig met transitie van het sociaal domein....

Lees meer

Er is volop beweging in het sociaal domein. Het draait allemaal om participatie en zelfredzaamheid. Vanaf 2016 zijn gemeenten onderweg en druk bezig met transitie van het sociaal domein....

Lees meer

Er is volop beweging in het sociaal domein. Het draait allemaal om participatie en zelfredzaamheid. Vanaf 2016 zijn gemeenten onderweg en druk bezig met transitie van het sociaal domein....

Lees meer

Bekijk de opleidingen per vakgebied

Hieronder staan alle opleidingen verdeeld over verschillende onderwerpen. U kunt ook het hele aanbod bekijken op deze pagina.

Populaire opleidingen in dit vakgebied

Sociaal Domein: 60 opleidingen

Filters

Filter

HBO Bacheloropleiding (3) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Al onze HBO Bachelors zijn erkend door NVAO.

HBO niveau (36) Onze HBO-programma’s bieden u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een goede start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO Bacheloropleiding te volgen.

MBO niveau (1) Opleidingen op MBO-niveau zijn praktijkgericht. Bestuursacademie Nederland biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Training (17) In onze trainingen werkt u in korte tijd aan de ontwikkeling van uw vakkennis en/of uw persoonlijke vaardigheden. U kunt dit daarna direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Actualiteitendag (3) Na een Actualiteitendag weet u weer precies wat er speelt in uw vakgebied. Maar dat niet alleen: u ontmoet ook collega’s uit andere overheidsorganisaties met wie u informatie en ervaringen kunt uitwisselen. De Actualiteitendagen zijn dus een uitstekende manier om uw netwerk uit te breiden.

Er is volop beweging in het sociaal domein. Het draait allemaal om participatie en zelfredzaamheid. Vanaf 2016 zijn gemeenten onderweg en druk bezig met transitie van het sociaal domein. Dit brengt veel aanpassingen met zich mee in het beleid en in de verschillende systemen. Het leidt tot een andere manier van werken, gericht op het leveren van maatwerk en aansluitend op de lokale situatie. Om een samenhangend ondersteuningsaanbod op het gebied van Wmo, jeugdzorg, Werk en Inkomen en onderwijs aan te bieden moeten gemeenten meer gaan netwerken, samenwerken en verbinden. Maar ook regie voeren en houden, zowel intern, met ketenpartijen als regionaal.

Als functie-adviseur, beleidsadviseur, consulent of gemeentelijke medewerker is het van belang dat u over deze competenties beschikt. Bestuursacademie Nederland kan u daarbij een grote dienst bewijzen met een opleiding op het gebied van het sociaal domein.

Uw praktijk centraal

Bestuursacademie Nederland is een praktijkopleider. Dat betekent dat uw dagelijkse praktijk centraal staat in onze opleidingen Sociaal Domein. U gaat aan de slag met opdrachten waarin de theorie voortdurend wordt gekoppeld aan de praktijk. Ook krijgt u les van docenten die veel praktijkervaring meebrengen. Zij weten waarmee u in uw werk te maken heeft. Daarom kunt u tijdens de bijeenkomsten meteen tot de kern komen. Bovendien kunt u ervaringen uitwisselen met uw medecursisten. Zij komen uit dezelfde werkomgeving als u en hierdoor kunt u van elkaar leren. Zo heeft u optimaal rendement van een training of opleiding binnen het sociaal domein van Bestuursacademie Nederland.

Ook maatwerk mogelijk

Voor een training of opleiding Sociaal Domein van Bestuursacademie Nederland kunt u op verschillende locaties terecht. Of wilt u een aantal medewerkers dezelfde opleiding of training laten volgen op een locatie naar keuze? Dat biedt ook mogelijkheden. Als u dat wilt, verzorgen wij voor u een maatwerkversie van een van de open trainingen of opleidingen uit ons aanbod. Ook kunnen we een programma ontwikkelen dat exact op uw organisatie is afgestemd. Lees meer over Incompany en Maatwerk.

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.
 


       

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen

Bij deze erkende opleiding is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij de overheid om de studiekosten te financieren.