Brochure downloaden

  • Direct in uw mailbox
  • Alle informatie overzichtelijk in één document
  • Eenvoudig te delen of te printen

Ruimtelijk Domein

Ruimtelijk Domein

Binnen het ruimtelijk domein vallen de vakgebieden Gebiedsontwikkeling, Omgevingsrecht, Toezicht en Handhaving. Alle aandacht verdient de komst van de nieuwe Omgevingswet, die naar verwachting...

Lees meer

Binnen het ruimtelijk domein vallen de vakgebieden Gebiedsontwikkeling, Omgevingsrecht, Toezicht en Handhaving. Alle aandacht verdient de komst van de nieuwe Omgevingswet, die naar verwachting...

Lees meer

Binnen het ruimtelijk domein vallen de vakgebieden Gebiedsontwikkeling, Omgevingsrecht, Toezicht en Handhaving. Alle aandacht verdient de komst van de nieuwe Omgevingswet, die naar verwachting...

Lees meer

Bekijk de opleidingen per vakgebied

Hieronder staan alle opleidingen verdeeld over verschillende onderwerpen. U kunt ook het hele aanbod bekijken op deze pagina.

Ruimtelijk Domein: 62 opleidingen

Filters

Filter

Professional Master (4) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt u de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op Masterniveau.

Masterclass (3) In een Masterclass kunt u zich in korte tijd specialiseren op hoog niveau. Bij een succesvolle afronding van een Masterclass komt u mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen binnen een aantal erkende Masteropleidingen.

Executive Master (1) Dit is een trainingsprogramma gericht op interpersoonlijke vaardigheden voor hoger management en andere hoger opgeleiden op Masterniveau.

HBO niveau (22) Onze HBO-programma’s bieden u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een goede start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO Bacheloropleiding te volgen.

MBO niveau (2) Opleidingen op MBO-niveau zijn praktijkgericht. Bestuursacademie Nederland biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Training (28) In onze trainingen werkt u in korte tijd aan de ontwikkeling van uw vakkennis en/of uw persoonlijke vaardigheden. U kunt dit daarna direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Actualiteitendag (2) Na een Actualiteitendag weet u weer precies wat er speelt in uw vakgebied. Maar dat niet alleen: u ontmoet ook collega’s uit andere overheidsorganisaties met wie u informatie en ervaringen kunt uitwisselen. De Actualiteitendagen zijn dus een uitstekende manier om uw netwerk uit te breiden.

Binnen het ruimtelijk domein vallen de vakgebieden Gebiedsontwikkeling, Omgevingsrecht, Toezicht en Handhaving. Alle aandacht verdient de komst van de nieuwe Omgevingswet, die naar verwachting in 2021 in werking treedt. De voorgestelde Omgevingswet integreert de gebiedsgerichte onderdelen van de huidige ruimtelijke ordeningswetten in één wet met één samenhangend stelsel van planning, besluitvorming en procedures. Het wetsvoorstel leidt direct tot betere mogelijkheden voor integraal beleid, tot een betere bruikbaarheid en substantiële vereenvoudiging van het omgevingsrecht. Dankzij deze bundeling worden kosten bespaard, onderzoekslasten beperkt en komen er betere mogelijkheden voor digitale vaststelling en beschikbaarheid van plannen, besluiten en onderzoeken. De complexiteit zal toenemen en dat vereist - meer dan ooit - goede afstemming, duidelijke regie en een afweging van belangen van de verschillende partijen.

Voor u, als medewerker binnen het ruimtelijke domein, is het van belang om over een gedegen kennis van zaken te beschikken en op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied. Bestuursacademie Nederland biedt verschillende praktijkgerichte trainingen en opleidingen Ruimtelijk Domein op locaties in heel Nederland.

Uw praktijk centraal

Bestuursacademie Nederland is een praktijkopleider. Dat betekent dat uw dagelijkse praktijk centraal staat in onze opleidingen Ruimtelijk Domein. U gaat aan de slag met opdrachten waarin de theorie voortdurend wordt gekoppeld aan de praktijk, en krijgt les van docenten die binnen het openbaar bestuur werken en veel praktijkervaring meebrengen. Zij begrijpen uw werkpraktijk. Daarom kunt u tijdens de bijeenkomsten meteen tot de kern komen. Bovendien komen uw medecursisten uit dezelfde werkomgeving als u. Hierdoor kunt u van elkaars ervaringen leren. Zo heeft u optimaal rendement van een training of opleiding Ruimtelijk Domein van Bestuursacademie Nederland.

Ook maatwerk mogelijk

Voor een training of opleiding Ruimtelijk Domein van Bestuursacademie Nederland kunt u op verschillende locaties terecht. Of wilt u een aantal medewerkers dezelfde opleiding of training laten volgen op een locatie naar keuze? Dat kan ook. Desgewenst verzorgen wij voor u een maatwerkversie van een van de open trainingen of opleidingen uit ons aanbod. Ook kunnen we een programma ontwikkelen dat volledig op uw organisatie is afgestemd. Lees meer over Incompany en Maatwerk.

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.
 


       

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen

Bij deze erkende opleiding is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij de overheid om de studiekosten te financieren.