Brochure downloaden

 • Direct in uw mailbox
 • Alle informatie overzichtelijk in één document
 • Eenvoudig te delen of te printen

Openbare Orde en Veiligheid

Openbare Orde en Veiligheid

De handhaving van de openbare orde en veiligheid is een van de belangrijkste taken van de overheid. Maar weet u hoe u invulling geeft aan deze taken en succesvolle resultaten behaalt? Met...

Lees meer

De handhaving van de openbare orde en veiligheid is een van de belangrijkste taken van de overheid. Maar weet u hoe u invulling geeft aan deze taken en succesvolle resultaten behaalt? Met...

Lees meer

De handhaving van de openbare orde en veiligheid is een van de belangrijkste taken van de overheid. Maar weet u hoe u invulling geeft aan deze taken en succesvolle resultaten behaalt? Met...

Lees meer

Populaire opleidingen in dit vakgebied

Openbare Orde en Veiligheid: 20 opleidingen

Filters

Filter

Professional Master (2) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt u de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op Masterniveau.

Masterclass (1) In een Masterclass kunt u zich in korte tijd specialiseren op hoog niveau. Bij een succesvolle afronding van een Masterclass komt u mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen binnen een aantal erkende Masteropleidingen.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Al onze HBO Bachelors zijn erkend door NVAO.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO niveau (4) Onze HBO-programma’s bieden u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een goede start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO Bacheloropleiding te volgen.

MBO niveau (1) Opleidingen op MBO-niveau zijn praktijkgericht. Bestuursacademie Nederland biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

De handhaving van de openbare orde en veiligheid is een van de belangrijkste taken van de overheid. Maar weet u hoe u invulling geeft aan deze taken en succesvolle resultaten behaalt? Met een van de opleidingen openbare orde en veiligheid van Bestuursacademie Nederland bent u goed voorbereid.

Ontwikkelingen en trends binnen de openbare orde en veiligheid

Een succesvolle aanpak van problemen als geluidsoverlast, mensenhandel, loverboys, handel in drugs en het witwassen van geld, valt of staat met een integraal veiligheidsbeleid. De gemeente heeft daarin een steeds meer regisserende rol. Zij zorgt voor afstemming met veiligheidspartners als politie, scholen, sociale wijkteams, woningcorporaties, brandweer en het openbaar ministerie.
De complexiteit van een gezamenlijke aanpak wordt vergroot door veel veranderingen in beleid en wetgeving op het gebied van openbare orde en veiligheid. Denk aan bijzondere wetten als de:

 • Jeugdwet
 • Wet regulering prostitutie
 • Drank- en Horecawet
 • Wet Bibob
 • Opiumwet
 • Winkeltijdenwet

Weet u wat deze nieuwe wetten en bevoegdheden voor u en uw uitvoeringspraktijk betekenen?

Hoe een opleiding u verder helpt?

Hoe gaat u als gemeente om met horecaoverlast? Hoe kunt u criminele netwerken ontmoedigen om zich te vestigen in uw gemeente? Hoe voorkomt u vermenging tussen de onder- en bovenwereld? In onze opleidingen en trainingen ontwikkelt u de kennis en vaardigheden om uw overheidsorganisatie over deze en soortgelijke vragen te adviseren. Ook bent u na afloop op hoogte van de laatste ontwikkelingen in wet- en regelgeving en kunt u bijvoorbeeld:

 • Een lokaal integraal veiligheidsbeleid opstellen voor een gemeente
 • Integraal samenwerken met veiligheidspartners binnen een veiligheidsregio
 • Adviseren tijdens crisissituaties
 • Een veiligheidsnetwerk opzetten en sturen
 • Beleid uitdragen en verdedigen richting partners, media en burgers

Voor wie zijn de opleidingen openbare orde en veiligheid bedoeld?

Onze opleidingen openbare orde veiligheid zijn onder meer geschikt voor gemeenteambtenaren die belast zijn met de handhaving van de openbare orde en veiligheid, adviseurs van de burgemeester, juridische adviseurs, beleidsadviseurs openbare orde en veiligheid, medewerkers van veiligheidsregio’s, openbaar ministerie en politie.

Opleidingen openbare orde en veiligheid op verschillende niveaus

Staat u aan het begin van uw carrière of heeft al wat meer ervaring? Bestuursacademie Nederland biedt u een ruime keuze aan trainingen en MBO- en HBO-opleidingen die specifiek gericht zijn op de praktijk. U volgt de opleiding met andere collega’s die vaak dezelfde functie (gaan) uitvoeren, waardoor u ook van elkaar leert. Benieuwd welke opleiding of training het beste bij uw wensen aansluit? Bekijk dan al onze opleidingen binnen het domein openbare orde en veiligheid.

Maatwerk en advies

Elke opleiding op het gebied van openbare orde en veiligheid is uiteraard ook op maat te volgen. Daarbij stemmen wij het programma graag af op uw eigen praktijk. Geeft u de voorkeur aan een programma dat tot in de kleinste details aansluit op uw organisatie? Ook dat is mogelijk. 
 

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.
 


       

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen

Bij deze erkende opleiding is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij de overheid om de studiekosten te financieren.