Brochure downloaden

  • Direct in uw mailbox
  • Alle informatie overzichtelijk in één document
  • Eenvoudig te delen of te printen

Leiderschap en Management

Leiderschap en Management

Als manager of leidinggevende heeft u veel verantwoordelijkheden. Maar hoe gaat u gaat daarmee om? En hoe blijft u bij? Onze opleidingen en trainingen over leiderschap en management helpen...

Lees meer

Als manager of leidinggevende heeft u veel verantwoordelijkheden. Maar hoe gaat u gaat daarmee om? En hoe blijft u bij? Onze opleidingen en trainingen over leiderschap en management helpen...

Lees meer

Als manager of leidinggevende heeft u veel verantwoordelijkheden. Maar hoe gaat u gaat daarmee om? En hoe blijft u bij? Onze opleidingen en trainingen over leiderschap en management helpen...

Lees meer

Bekijk de opleidingen per vakgebied

Hieronder staan alle opleidingen verdeeld over verschillende onderwerpen. U kunt ook het hele aanbod bekijken op deze pagina.

Leiderschap en Management: 62 opleidingen

Filters

Filter

Masteropleiding (5) In een Masteropleiding kunt u de kennis die u in een Bachelor hebt opgedaan verder verdiepen of juist verbreden. Wanneer u een Masteropleiding hebt afgerond, ontvangt u een Mastergraad. Onze opleidingen voldoen aan alle kwaliteitseisen en worden internationaal erkend op de arbeidsmarkt.

Professional Master (10) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt u de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op Masterniveau.

HBO niveau (17) Onze HBO-programma’s bieden u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een goede start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO Bacheloropleiding te volgen.

Training (16) In onze trainingen werkt u in korte tijd aan de ontwikkeling van uw vakkennis en/of uw persoonlijke vaardigheden. U kunt dit daarna direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Als manager of leidinggevende heeft u veel verantwoordelijkheden. Maar hoe gaat u gaat daarmee om? En hoe blijft u bij? Onze opleidingen en trainingen over leiderschap en management helpen u op weg. 

Trends in leiderschap en management 

De snelheid waarmee de samenleving verandert neemt toe. Publieke organisaties moeten wendbaar zijn en kunnen inspelen op de nieuwste ontwikkelingen. Er wordt dan ook veel gevraagd van managers en leiders. Maar wat is goed leiderschap of management in deze tijd? Dat kan per organisatie, team, werksituatie en medewerker enorm verschillen. Wij hebben een aantal belangrijke trends en ontwikkelingen in management en leiderschap voor u op een rij gezet:

  • Steeds meer organisaties nemen afscheid van traditionele hiërarchische organisatiestructuren. Daarvoor in de plaats komen zelfsturende teams, netwerkorganisaties en autonome teams. De context bepaalt in zulke gevallen om welk type leiderschap wordt gevraagd. 

  • Leiderschap in de toekomst vraagt om een meer organische en procesgerichte benadering. Een leidinggevende heeft niet langer alles in de hand, maar moet kunnen vertrouwen op het proces en zijn of haar medewerkers. Belangrijke vaardigheden en competenties hierbij zijn inspireren, verbinden, luisteren en sturen op openheid en transparantie.

  • Publieke leiders moeten steeds meer in staat zijn om kennis vanuit verschillende perspectieven bij elkaar te brengen, betekenis te geven, te duiden en deze kennis binnen de keten slimmer te benutten.

  • Dienstbaar en authentiek leiderschap wordt steeds belangrijker. Als leidinggevende of manager bent u een voorbeeld voor uw medewerkers. Belangrijke aspecten hierbij zijn: integriteit, authenticiteit en de bereidheid om te dienen. 

  • Er komt steeds meer nadruk te liggen op zelfinzicht en persoonlijk leiderschap. Niet alleen van medewerkers wordt verwacht dat ze zich blijven ontwikkelen. Goed leiderschap is alleen mogelijk als ook de manager of leidinggevende blijft leren. 

Voor wie zijn de opleidingen over management en leiderschap

Onze opleidingen en trainingen zijn voor ambitieuze managers en leidinggevenden binnen het publieke domein die hun kennis en vaardigheden willen vergroten. U wilt bijvoorbeeld uw persoonlijk leiderschap ontdekken, uw managementvaardigheden ontwikkelen of medewerkers beter kunnen motiveren en stimuleren. 

Opleidingen over management

De rol van manager is veeleisend. U moet niet alleen vakinhoudelijk onderlegd zijn, maar ook beschikken over goede communicatieve, leidinggevende en sociale vaardigheden. Gelukkig vallen al deze dingen te leren. De managementopleidingen van Bestuursacademie Nederland bieden u alle kennis en vaardigheden die u nodig heeft als manager bij een publieke organisatie. Denk aan de HBO Management of de training Overheid in Verandering

Opleidingen over leiderschap

Wilt u als leidinggevende bij een overheidsorganisatie doorgroeien in uw functie? Uw leiderschapsvaardigheden ontwikkelen? Uw persoonlijk leiderschap naar een hoger niveau tillen? Of een volgende stap maken in uw carrière? Volg dan een van onze opleidingen of trainingen over leiderschap. Denk bijvoorbeeld aan de training Bezielend Leiderschap binnen de Overheid of de Masterclass Persoonlijk Leiderschap

Daarom kiest u voor Bestuursacademie Nederland

In al onze cursussen, trainingen en opleidingen over leiderschap en management richten wij ons op de praktijk. Hierbij staan uw leerdoelen, drijfveren en motivatie centraal. Dankzij opdrachten waarin de theorie voortdurend wordt gekoppeld aan de praktijk, maar ook door onze docenten die veel ervaring meebrengen. Zij begrijpen uw werkpraktijk als geen ander. Daarnaast werken uw medestudenten in hetzelfde vakgebied. Hierdoor kunt u van elkaar ervaringen leren. 

Maatwerk en incompany

Heeft u binnen uw organisatie een vraagstuk waar u niet uitkomt? En vraagt dat om een specifieke benadering? Of wilt u een aantal medewerkers dezelfde opleiding of training laten volgen op een locatie naar keuze? Bestuursacademie Nederland helpt u graag met een incompany- of maatwerktraject.