Brochure downloaden

 • Direct in uw mailbox
 • Alle informatie overzichtelijk in één document
 • Eenvoudig te delen of te printen

Burgerzaken & Publiekszaken

Burger en Publiekszaken

Werken bij Burger- of publiekszaken vraagt om speciale kennis en vaardigheden. Ontdek ons complete aanbod van trainingen en opleidingen voor overheidsmedewerkers....

Lees meer

Werken bij Burger- of publiekszaken vraagt om speciale kennis en vaardigheden. Ontdek ons complete aanbod van trainingen en opleidingen voor overheidsmedewerkers....

Lees meer

Werken bij Burger- of publiekszaken vraagt om speciale kennis en vaardigheden. Ontdek ons complete aanbod van trainingen en opleidingen voor overheidsmedewerkers....

Lees meer

Populaire opleidingen in dit vakgebied

Burger en Publiekszaken: 27 opleidingen

Filters

Filter

HBO niveau (15) Onze HBO-programma’s bieden u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een goede start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO Bacheloropleiding te volgen.

Training (4) In onze trainingen werkt u in korte tijd aan de ontwikkeling van uw vakkennis en/of uw persoonlijke vaardigheden. U kunt dit daarna direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Werken bij Burger- of publiekszaken vraagt om speciale kennis en vaardigheden. Ontdek ons complete aanbod van trainingen en opleidingen voor overheidsmedewerkers.

Trends en ontwikkelingen in burger- en publiekszaken

De afdelingen Burger- en publiekszaken zijn volop in beweging. Dit komt onder meer door veranderende wet- en regelgeving, automatisering en digitalisering. Online een parkeervergunning aanvragen, gevonden of verloren voorwerpen melden of het verlengen van een rijbewijs: het kan allemaal digitaal. Dit betekent dat inwoners steeds minder persoonlijk contact met de gemeente hebben. Het werk aan de balies neemt dan ook af. Het werk wat overblijft, is complexer en moeilijker te doorgronden. Dat vereist – meer dan ooit – goede dienstverlening en vakspecialisten die van de hoed en de rand weten.

Een opleiding Burger- en Publiekszaken volgen?

Wij bieden een groot aantal opleidingen, trainingen en cursussen op verschillende niveaus voor medewerkers burger- en publiekszaken. Zo kiest u wat het beste bij u past. U blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw vak en leert door te doen. Dat betekent dat uw dagelijkse praktijk centraal staat in onze opleidingen en trainingen. Dankzij opdrachten waarin de theorie voortdurend wordt gekoppeld aan de praktijk, maar ook door onze docenten die veel praktijkervaring meebrengen. Zij begrijpen uw werkpraktijk. Daarom kunt u tijdens de bijeenkomsten meteen tot de kern komen. Bovendien zijn uw medecursisten afkomstig uit dezelfde werkomgeving. Hierdoor kunt u van elkaars ervaringen leren. Met de opleidingen en trainingen van Bestuursacademie Nederland bent u dan ook altijd verzekerd van:

 • Kwaliteit
 • Deskundige docenten
 • Een praktijkgerichte aanpak
 • Opleidingslocaties door heel Nederland

Opleidingen en trainingen over burgerzaken

Als medewerker burgerzaken komt er veel op u af aan procedures en regelgeving. Om burgers professioneel te kunnen helpen moet u dan ook over voldoende kennis beschikken. U wilt de burgers immers passend en vakinhoudelijk goed te woord staan en kunnen helpen en informeren. Werkt u nog maar net op de afdeling Burgerzaken (of Publiekszaken), dan is de Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ) een goed idee. In korte tijd leert u de functies en taken van de afdeling Burgerzaken binnen de lokale overheid kennen. Na afloop bent u volledig op de hoogte van de werkzaamheden en kunt u aan de slag. Werkt u al een aantal jaar bij Burgerzaken en wilt u de kwaliteit van uw dienstverlening verbeteren? Dan is de opleiding Expert Dienstverlening een goede optie.

Opleidingen over publiekszaken

Bij publiekszaken bent u het aanspreekpunt voor burgers. U wordt ingezet voor de ontvangst van klanten en het uitreiken van documenten als rijbewijzen, paspoorten en eigen verklaringen. U moet beschikken over een klantgerichte houding en brede vakinhoudelijke kennis. De Basisopleiding Publiekszaken (BOPZ) geeft u een stevige basis om binnen een gemeente aan de slag te gaan. De training Klantgericht Denken en Handelen kan een nuttige aanvulling zijn. Zo groeit u uit tot het visitekaartje van uw organisatie.

Voor wie zijn de opleidingen en trainingen Burger- en Publiekszaken bedoeld?

Onze opleidingen, trainingen en cursussen Burger- en publiekszaken zijn onder meer geschikt voor:

 • Medewerkers frontoffice, midoffice of backoffice
 • KCC-medewerkers
 • Managers
 • Beleidsmakers

Bovendien hebben wij een uitgebreid aanbod voor medewerkers zonder werkervaring.

Maatwerk en Incompany

Heeft u binnen uw organisatie een vraagstuk waar u niet uitkomt? En vraagt dat om een specifieke benadering? Of wilt u een aantal medewerkers dezelfde opleiding of training laten volgen op een locatie naar keuze? Bestuursacademie Nederland helpt u graag met een incompany- of maatwerktraject.

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.
 


       

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen

Bij deze erkende opleiding is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij de overheid om de studiekosten te financieren.