Brochure downloaden

  • Direct in uw mailbox
  • Alle informatie overzichtelijk in één document
  • Eenvoudig te delen of te printen

Beleid en Bestuur

Beleid en Bestuur

Bent u werkzaam in het openbaar bestuur? En houdt u zich bezig met de wisselwerking tussen beleid en bestuur? Ontdek nu ons volledige aanbod van trainingen en opleidingen.

Trends en ontwikkelingen...

Lees meer

Bent u werkzaam in het openbaar bestuur? En houdt u zich bezig met de wisselwerking tussen beleid en bestuur? Ontdek nu ons volledige aanbod van trainingen en opleidingen....

Lees meer

Bent u werkzaam in het openbaar bestuur? En houdt u zich bezig met de wisselwerking tussen beleid en bestuur? Ontdek nu ons volledige aanbod van trainingen en opleidingen....

Lees meer

Bekijk de opleidingen per vakgebied

Hieronder staan alle opleidingen verdeeld over verschillende onderwerpen. U kunt ook het hele aanbod bekijken op deze pagina.

Beleid en Bestuur: 82 opleidingen

Filters

Filter

Masteropleiding (1) In een Masteropleiding kunt u de kennis die u in een Bachelor hebt opgedaan verder verdiepen of juist verbreden. Wanneer u een Masteropleiding hebt afgerond, ontvangt u een Mastergraad. Onze opleidingen voldoen aan alle kwaliteitseisen en worden internationaal erkend op de arbeidsmarkt.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden Masteropleiding NVAO-geaccrediteerd

Professional Master (4) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt u de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op Masterniveau.

Masterclass (14) In een Masterclass kunt u zich in korte tijd specialiseren op hoog niveau. Bij een succesvolle afronding van een Masterclass komt u mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen binnen een aantal erkende Masteropleidingen.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Al onze HBO Bachelors zijn erkend door NVAO.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO niveau (27) Onze HBO-programma’s bieden u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een goede start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO Bacheloropleiding te volgen.

MBO niveau (2) Opleidingen op MBO-niveau zijn praktijkgericht. Bestuursacademie Nederland biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

(Vak)opleiding (2) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de praktijk. U kunt direct aan de slag met wat u leert.

Training (31) In onze trainingen werkt u in korte tijd aan de ontwikkeling van uw vakkennis en/of uw persoonlijke vaardigheden. U kunt dit daarna direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Bent u werkzaam in het openbaar bestuur? En houdt u zich bezig met de wisselwerking tussen beleid en bestuur? Ontdek nu ons volledige aanbod van trainingen en opleidingen.

Trends en ontwikkelingen in beleid en bestuur

De rol van het openbaar bestuur verandert. Het komt meer aan op faciliteren, regisseren of loslaten. Hierbij wordt steeds meer van de samenleving zelf verwacht. De zelfredzaamheid van de burger staat in veel gevallen voorop. Bestuurders staan open voor ideeën van burgers en leggen de focus op het halen van resultaten. Kennis over een enkel vakgebied is dan ook niet meer voldoende; het gaat om het grote geheel en de samenhang daartussen. Als beleidsmedewerker, manager of leidinggevende moet u maatwerk en begeleiding bieden. Maar hoe doet u dat? En over welke kennis en competenties moet u beschikken om het verschil te maken? 

Opleidingen en trainingen over Beleid en Bestuur

Bij Bestuursacademie Nederland denken wij met u mee. In ons complete aanbod is altijd wel een opleiding of training te vinden die bij u past. U kunt ervoor kiezen om uw inhoudelijke kennis te vergroten of uw vaardigheden verder te ontwikkelen. 

Bestuurskunde

Bent u maatschappelijk betrokken? En denkt u graag na over oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken? Dan is de HBO Bachelor Bestuurskunde iets voor u. In deze opleiding leert u invulling geven aan maatschappelijke vraagstukken vanuit een juridische, politieke en sociale invalshoek. Zo groeit u uit tot een expert op het gebied van beleids- en besluitvorming.

Beleid maken en beleid schrijven

Beleid leren schrijven met impact? Snel en to the point? En zo het verschil maken met uw beleidsplannen? In de training Beleid Maken en Beleid Schrijven leert u overtuigend en duidelijk beleid te schrijven. Zo winnen uw adviezen aan overtuigingskracht. 

Beleid in een politieke omgeving

U werkt als overheidsmedewerker in een politiek-bestuurlijke omgeving. Dat betekent dat u bij het opstellen, ontwikkelen en implementeren van beleid rekening moet houden met de verschillende belangen van politici en bestuurders. In de Masterclass Strategie en Beleid in een Politieke Omgeving leert u effectief te opereren in het politieke speelveld van strategie en besluitvorming. 

Voor wie zijn de opleidingen en trainingen Beleid en Bestuur?

U werkt in het openbaar bestuur als bijvoorbeeld beleidsmedewerker, manager, projectleider of leidinggevende. En u wilt meer weten over onderwerpen als bestuur, governance, beleid en organisatie. 

Waarom kiest u voor Bestuursacademie Nederland?

In al onze cursussen, trainingen en opleidingen over beleid en bestuur richten wij ons op de praktijk. Dankzij opdrachten waarin de theorie voortdurend wordt gekoppeld aan de praktijk, maar ook door onze docenten die veel ervaring meebrengen. Zij begrijpen uw werkpraktijk als geen ander. Daarnaast werken uw medestudenten in hetzelfde vakgebied. Hierdoor kunt u van elkaars ervaringen leren. Met onze opleidingen en trainingen bent u dan ook altijd verzekerd van:

  • Kwaliteit
  • Ervaren docenten
  • Een praktijkgerichte aanpak
  • Opleidingslocaties door heel Nederland

Maatwerk en incompany Beleid en Bestuur

Uw medewerkers gezamenlijk een bestaande opleiding of training laten volgen? Of juist een volledig maatwerktraject afgestemd op uw organisatie? Of een mix daarvan? Bij Bestuursacademie Nederland kan het allemaal. Samen met u kijken we welke aanpak het meest geschikt is voor uw situatie. Zo helpen we u verder met uw opleidingsvraagstuk.

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.
 


       

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen

Bij deze erkende opleiding is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij de overheid om de studiekosten te financieren.