Brochure downloaden

  • Direct in uw mailbox
  • Alle informatie overzichtelijk in één document
  • Eenvoudig te delen of te printen
Door dit formulier te verzenden ontvangt u de brochure binnen enkele ogenblikken in uw E-mail box. Velden met een * zijn verplicht.
 
Om u beter te kunnen adviseren tijdens de oriëntatie op uw opleiding kunnen we telefonisch en per e-mail contact met u opnemen. 

Het privacy statement van Bestuursacademie Nederland is van toepassing op dit formulier.

Belastingen

Belastingen

Naast het Rijk hebben ook gemeenten, provincies en waterschappen de mogelijkheid om belastingen te heffen. Denk daarbij aan onroerendezaakbelasting (OZB), toeristenbelasting, parkeerbelasting,...

Lees meer

Naast het Rijk hebben ook gemeenten, provincies en waterschappen de mogelijkheid om belastingen te heffen. Denk daarbij aan onroerendezaakbelasting (OZB), toeristenbelasting, parkeerbelasting,...

Lees meer

Naast het Rijk hebben ook gemeenten, provincies en waterschappen de mogelijkheid om belastingen te heffen. Denk daarbij aan onroerendezaakbelasting (OZB), toeristenbelasting, parkeerbelasting,...

Lees meer

Bekijk de opleidingen per vakgebied

Hieronder staan alle opleidingen verdeeld over verschillende onderwerpen. U kunt ook het hele aanbod bekijken op deze pagina.

Populaire opleidingen in dit vakgebied

Belastingen: 31 opleidingen

Filters

Filter
Variant

HBO niveau (9) Onze HBO-programma’s bieden u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een goede start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO Bacheloropleiding te volgen.

MBO niveau (4) Opleidingen op MBO-niveau zijn praktijkgericht. Bestuursacademie Nederland biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Training (18) In onze trainingen werkt u in korte tijd aan de ontwikkeling van uw vakkennis en/of uw persoonlijke vaardigheden. U kunt dit daarna direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Naast het Rijk hebben ook gemeenten, provincies en waterschappen de mogelijkheid om belastingen te heffen. Denk daarbij aan onroerendezaakbelasting (OZB), toeristenbelasting, parkeerbelasting, precariobelasting en rioolheffing. Dat betekent dat bestuurlijke keuzes gemaakt moeten worden. Heffen we wel of geen toeristenbelasting? Hoeveel mag de OZB dalen of stijgen ten opzichte van de macronorm? Het gemeentebestuur of bestuur van het waterschap bepaalt welke belastingen inwoners betalen en hoe hoog de belasting is en laat dit vastleggen in een verordening. Dit is bij uitstek een politieke discussie, waarover de meningen flink uiteen kunnen lopen. Gaan burgers of bedrijven betalen? Geldt het principe van solidariteit of juist ‘de vervuiler betaalt’? Een belangrijk bestuurlijk en politiek item.
 
Bent of wordt u betrokken bij het bepalen van de (hoogte van) belastingen binnen het openbaar bestuur? Dan is het van belang dat u over gedegen kennis van zaken en over adviesvaardigheden beschikt. Daarin voorzien de praktijkgerichte trainingen en opleidingen Belastingen van Bestuursacademie Nederland.

Uw praktijk centraal

Bestuursacademie Nederland is een praktijkopleider. Dat betekent dat uw dagelijkse praktijk centraal staat in onze opleidingen Belastingen. U buigt zich over opdrachten waarin theorie en praktijk elkaar voortdurend afwisselen. Daarbij krijgt u les van docenten die in het openbaar bestuur werkzaam zijn en geheel thuis zijn op het gebied van belastingen. Zij begrijpen uw werkpraktijk. Daarom kunt u tijdens de bijeenkomsten meteen tot de kern komen. Bovendien komen uw medecursisten uit dezelfde werkomgeving als u. Hierdoor kunt u van elkaars ervaringen leren. Zo heeft u optimaal rendement van een training of opleiding Belastingen van Bestuursacademie Nederland.

Ook maatwerk mogelijk

Voor een training of opleiding Belastingen van Bestuursacademie Nederland kunt u op verschillende locaties in Nederland terecht. Wilt u een aantal medewerkers dezelfde opleiding of training laten volgen op een locatie naar keuze? Dat kan ook. Desgewenst verzorgen wij voor u een maatwerkversie van een van de open trainingen of opleidingen uit ons aanbod. Ook kunnen we een programma ontwikkelen dat exact op uw organisatie is afgestemd. Lees meer over Incompany en Maatwerk.

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.
 


       

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen

Bij deze erkende opleiding is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij de overheid om de studiekosten te financieren.