Brochure downloaden

 • Direct in uw mailbox
 • Alle informatie overzichtelijk in één document
 • Eenvoudig te delen of te printen

Bedrijfsvoering

Bedrijfsvoering

Wilt u uw bedrijfsvoering verbeteren? Zodat processen sneller, kleiner, efficiënter en effectiever verlopen? Ontdek dan onze opleidingen en trainingen Bedrijfsvoering. ...

Lees meer

Wilt u uw bedrijfsvoering verbeteren? Zodat processen sneller, kleiner, efficiënter en effectiever verlopen? Ontdek dan onze opleidingen en trainingen Bedrijfsvoering. ...

Lees meer

Wilt u uw bedrijfsvoering verbeteren? Zodat processen sneller, kleiner, efficiënter en effectiever verlopen? Ontdek dan onze opleidingen en trainingen Bedrijfsvoering. ...

Lees meer

Bekijk de opleidingen per vakgebied

Hieronder staan alle opleidingen verdeeld over verschillende onderwerpen. U kunt ook het hele aanbod bekijken op deze pagina.

Meest bekeken Bedrijfsvoering

Bedrijfsvoering: 71 opleidingen

Filters

Filter

Masteropleiding (2) In een Masteropleiding kunt u de kennis die u in een Bachelor hebt opgedaan verder verdiepen of juist verbreden. Wanneer u een Masteropleiding hebt afgerond, ontvangt u een Mastergraad. Onze opleidingen voldoen aan alle kwaliteitseisen en worden internationaal erkend op de arbeidsmarkt.

Professional Master (1) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt u de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op Masterniveau.

Masterclass (4) In een Masterclass kunt u zich in korte tijd specialiseren op hoog niveau. Bij een succesvolle afronding van een Masterclass komt u mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen binnen een aantal erkende Masteropleidingen.

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Al onze HBO Bachelors zijn erkend door NVAO.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO niveau (30) Onze HBO-programma’s bieden u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een goede start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO Bacheloropleiding te volgen.

MBO niveau (4) Opleidingen op MBO-niveau zijn praktijkgericht. Bestuursacademie Nederland biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Training (26) In onze trainingen werkt u in korte tijd aan de ontwikkeling van uw vakkennis en/of uw persoonlijke vaardigheden. U kunt dit daarna direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Actualiteitendag (2) Na een Actualiteitendag weet u weer precies wat er speelt in uw vakgebied. Maar dat niet alleen: u ontmoet ook collega’s uit andere overheidsorganisaties met wie u informatie en ervaringen kunt uitwisselen. De Actualiteitendagen zijn dus een uitstekende manier om uw netwerk uit te breiden.

Wilt u uw bedrijfsvoering verbeteren? Zodat processen sneller, kleiner, efficiënter en effectiever verlopen? Ontdek dan onze opleidingen en trainingen Bedrijfsvoering. 

Het belang van een opleiding Bedrijfsvoering

Zonder afdelingen als ICT, HR en Facilitair kan een publieke organisatie niet goed functioneren. Sterke IT-, communicatie- en facilitaire diensten zijn net zo bepalend voor succes als vakinhoudelijke afdelingen. Maar bij het inrichten van een stabiele en duurzame organisatie is veel onzeker. Er is geen kant-en-klare blauwdruk die organisaties kunnen gebruiken om hun bedrijfsvoering te verbeteren. Elke organisatie heeft zo zijn eigen uitdagingen, opgaven, eigenschappen en tempo. Wat wel duidelijk is: een betere bedrijfsvoering zorgt ervoor dat organisaties beter kunnen inspelen op veranderingen, wendbaarder zijn en kaders kunnen stellen. Wilt u weten hoe dat moet? En hoe u om moet gaan met veranderingen en complexe vraagstukken? Dan is het volgen van een opleiding of training Bedrijfsvoering een goed idee. 

Ontwikkelingen binnen de bedrijfsvoering van publieke organisaties

Maatschappelijke, technologische en economische ontwikkelingen gaan razendsnel. Dit heeft ook grote gevolgen voor de bedrijfsvoering van publieke organisaties. Zo worden onderwerpen als duurzame inzetbaarheid, bevlogen en betrokken medewerkers en werkgeluk steeds belangrijker. Ook het werken met nieuwe systemen, facilitaire samenwerking, data- en informatiemanagement en duurzaamheid spelen een grote rol. Daarnaast is er sprake van een toenemende integratie van werkprocessen. Het denken in afdelingen maakt steeds meer plaats voor het denken in processen. Veranderingen worden vooraf ook steeds vaker in multidisciplinair samengestelde projectteams doorgesproken. Vakspecialisten uit alle lagen van de organisatie zijn hierbij betrokken: van managers tot vakspecialisten op het gebied van ICT en HR. Iedere specialist brengt zijn eigen vakkennis mee. Zo kunnen creatieve oplossingen worden bedacht voor complexe opgaven. 

Over onze opleidingen bedrijfsvoering

In onze opleidingen of trainingen doet u de kennis en vaardigheden op die u nodig heeft om een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering te voeren. Hieronder vindt u een selectie van opleidingen of trainingen die u hierbij verder helpen:

Masterclass Bedrijfsvoering binnen de Overheid

Uw kennis vergroten over bedrijfsprocessen? Zodat u bedrijfsvoering als strategisch instrument kunt inzetten om maatschappelijke doelen te realiseren? Tijdens deze Masterclass verdiept u uw inzicht over bedrijfsvoering en leert u complexe vraagstukken op een verantwoorde manier te onderbouwen.

HBO Projectmanagement

Meer inzicht krijgen in alle relevante aspecten van projectmanagement? In dit HBO-programma verdiept u zich in onderwerpen als risicomanagement, teamcommunicatie, stakeholdersmanagement en projectevaluatie. Zo komt u altijd tot de juiste aanpak van uw project. 

Procesmanagement binnen de Overheid

Weten hoe u tijd, mensen en middelen effectief kunt inzetten? Hoe u kostenefficiënt kunt werken? En kortere doorlooptijden kunt realiseren? In deze opleiding krijgt u beter inzicht in de inrichting van uw processen. Ook leert u hoe u van de sturing op processen tot een succes kunt maken. 

Voor wie zijn de opleidingen Bedrijfsvoering?

Voor iedereen die werkzaam is of interesse heeft in werken op de afdeling Bedrijfsvoering, Financiën, HRM, Communicatie, ICT, Informatiemanagement en Facilitair. U bent bijvoorbeeld:

 • Programmamanager
 • Projectleider
 • Projectmedewerker
 • HR-medewerker
 • Juridisch medewerker
 • Kwartiermaker
 • Kwaliteitsmedewerker
 • Manager
 • Bestuurder

Maatwerk en incompany

Heeft u binnen uw organisatie een vraagstuk waar u niet uitkomt? En vraagt dat om een specifieke benadering? Of wilt u een aantal medewerkers dezelfde opleiding of training laten volgen op een locatie naar keuze? Bestuursacademie Nederland helpt u graag met een incompany- of maatwerktraject. 

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.
 


       

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen

Bij deze erkende opleiding is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij de overheid om de studiekosten te financieren.