banner

Opleidingen Jeugdzorg

HBO niveau

(Vak)opleiding

Training

Actualiteitendag

Opleidingen en trainingen

De jeugdhulpvraag groeit en dit punt staat maatschappelijk en politiek hoog op agenda. Dat wordt mede in de hand gewerkt door negatieve berichtgeving in de media. Over jeugdhulp die tekortschiet en niet adequaat wordt opgepakt. Hulpvragers die van het kastje naar de muur worden gestuurd. Instanties die langs elkaar heen werken. Voor jeugdzorgers valt veel terrein te winnen. Daartoe zijn, naast wettelijke kaders en kennis van jeugdzorg, competenties als samenwerken, netwerken en ketenregie van groot belang.

Bent u consulent, (beleids)adviseur, medewerker MEE, CJG of lid van een sociaal wijkteam? Voor het uitvoeren van een effectief jeugdbeleid is het nodig om over achtergrondkennis te beschikken en verstand te hebben van het juridisch kader, de doelgroepen (jeugd en gezin) en de verschillende hulpvormen. Die kennis kunt u opdoen in een training of opleiding Jeugdzorg van Bestuursacademie Nederland.

Uw praktijk centraal

Bestuursacademie Nederland gaat in alle opleidingen Jeugdzorg uit van uw praktijk. Ook werken we uitsluitend samen met docenten die zelf uit de praktijk van de jeugdzorg komen. Zij weten uit eigen ervaring waar u tegenaan loopt. U gaat aan de slag met opdrachten die rechtstreeks uit de praktijk komen en wisselt ervaringen uit met uw medecursisten, die eveneens in de jeugdzorg werkzaam zijn. Zo haalt u het meest uit uw training of opleiding.

Ook maatwerk mogelijk

Bestuursacademie Nederland biedt op verschillende plekken in Nederland een groot aantal trainingen en opleidingen Jeugdzorg. Wilt u meerdere medewerkers dezelfde training of opleiding laten volgen op een locatie naar eigen keuze? Dat is mogelijk. En misschien is een maatwerktraject interessant voor u. Wij kunnen uit onze open trainingen en opleidingen alle ingrediënten halen en deze kneden tot een maatwerkversie die volledig is afgestemd op uw organisatie. Lees meer over Incompany en Maatwerk.

Vraag gratis aan

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren