Brochure downloaden

 • Direct in uw mailbox
 • Alle informatie overzichtelijk in één document
 • Eenvoudig te delen of te printen

Informatiemanagement

Informatiemanagement

Een opleiding of training informatiemanagement volgen? Ontdek ons uitgebreide aanbod en ontwikkel u verder. 

...
Lees meer

Een opleiding of training informatiemanagement volgen? Ontdek ons uitgebreide aanbod en ontwikkel u verder. 

...
Lees meer

Een opleiding of training informatiemanagement volgen? Ontdek ons uitgebreide aanbod en ontwikkel u verder. 

...
Lees meer

Informatiemanagement: 34 opleidingen in Rotterdam

Filters

Filter

Professional Master (1) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt u de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op Masterniveau.

Masterclass (4) In een Masterclass kunt u zich in korte tijd specialiseren op hoog niveau. Bij een succesvolle afronding van een Masterclass komt u mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen binnen een aantal erkende Masteropleidingen.

Training (18) In onze trainingen werkt u in korte tijd aan de ontwikkeling van uw vakkennis en/of uw persoonlijke vaardigheden. U kunt dit daarna direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Een opleiding of training informatiemanagement volgen? Ontdek ons uitgebreide aanbod en ontwikkel u verder. 

Wat is informatiemanagement?

Een betrouwbare informatievoorziening is onmisbaar voor de bedrijfsvoering en de dienstverlening van iedere overheidsorganisatie. Of het nu gaat om het verstrekken van een paspoort aan de juiste persoon of het bepalen van de WOZ-waarde van een woning. Het is cruciaal dat overheidsmedewerkers én burgers op het juiste moment beschikken over de juiste informatie. En misschien nog wel belangrijker dat deze informatie op de juiste wijze verzameld, bewaard en gebruikt worden.

Actuele trends en ontwikkelingen in informatiemanagement

De ontwikkelingen in informatiemanagement bevinden zich in een stroomversnelling. Waar een informatieprofessional enkele jaren geleden vooral technisch ijzersterk moest zijn, vereist het vakgebied nu een meer diverse skillset. Agile management, enterprise architecture, microservice, big data, open data, blockchain, privacy en kunstmatige intelligentie zijn voorbeelden van begrippen en concepten die een informatieprofessional in de praktijk tegenkomt.

Informatiebeveiliging en privacy

Burgers moeten erop kunnen vertrouwen dat er zorgvuldig wordt omgegaan met hun gegevens. Vragen als ‘Waar ligt de grens tussen privacy en hulpvaardigheid? En hoe beschermt u uw IT-infrastructuur tegen hackers?’ zijn aan de orde van de dag. Dit vraagt niet alleen om technische beveiligingsmaatregelen, maar ook om een aanpassing in houding en gedrag van medewerkers. Door technologische ontwikkelingen werken we steeds meer tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijk en kunnen we informatie eenvoudig digitaal vastleggen en verspreiden. Dit is alleen niet zonder risico. Het is daarom van belang dat medewerkers op een bewuste manier omgaan met informatie, zodat de kans op incidenten en datalekken zo klein mogelijk is.

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Per 25 mei 2018 moeten alle organisaties in Europa, en dus ook overheidsorganisaties, de regels van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) toepassen. Deze wet vervangt de Richtlijn bescherming persoonsgegevens. Er wordt in de AVG meer nadruk gelegd op de eigen verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat ze zich aan de wet houden. Deze verandering vraagt om goed opgeleide professionals binnen organisaties die invulling kunnen geven aan deze verantwoordelijkheden. In de HBO Data Protection Officer (DPO) krijgt u een compleet overzicht van alle aspecten die u op het gebied van data protection nodig heeft. 

Opleidingen over informatiemanagement bij Bestuursacademie Nederland

De overheid staat voor flinke uitdagingen op het gebied van digitalisering en IT-innovaties. Wilt u uw organisatie versterken op het snijvlak van bestuurlijke processen, informatievoorziening en IT? Of wilt u meer weten over big data, privacy en beveiliging? Ontdek dan ons aanbod van opleidingen of trainingen over informatiemanagement. In al onze programma's ligt de focus op de praktijk. Zo kunt u het geleerde meteen toepassen in uw werk. Uw medestudenten zijn collega's uit het vakgebied. Door ervaringen te delen en samen te werken aan opdrachten leert u van en met elkaar. 

Voor wie zijn de opleidingen over informatiemanagement?

Bent u binnen uw organisatie betrokken bij het inrichten en/of uitvoeren van de informatievoorziening en innovatieve toepassing van ICT? Of geeft u hier leiding aan? Dan is het volgen van een opleiding over informatiemanagement een goed idee. Voor iedere functie binnen het domein Informatiemanagement hebben we een geschikte opleiding. U werkt bijvoorbeeld als:

 • Informatiemanager
 • IT-manager
 • Programmamanager
 • Projectmanager
 • Beleidsadviseur
 • Functioneel beheerder
 • Privacy officer
 • Data protection officer
 • Bestuurder

Maatwerk en incompany Informatiemanagement

Heeft u binnen uw organisatie een vraagstuk waar u niet uitkomt? En vraagt dat om een specifieke benadering? Of wilt u een aantal medewerkers dezelfde opleiding of training laten volgen op een locatie naar keuze? Bestuursacademie Nederland helpt u graag met een incompany- of maatwerktraject.

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.
 


       

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen

Bij deze erkende opleiding is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij de overheid om de studiekosten te financieren.