Werken volgens de Handleiding Uitvoeringsprocedures (HUP)

Actualiseringsprocedures in praktijk gebracht

Actualiseringsprocedures in praktijk gebracht
035 - 7 604 850 Download brochure

Direct inschrijven

 
Algemeen
De Handleiding Uitvoeringsprocedures (HUP) is een digitaal boekwerk waarin overzichtelijk de vele procedures opgenomen zijn op basis van: schriftelijke aangiften van de burger, in Nederland opgemaakte akten van de burgerlijke stand en diverse andere documenten die bij Burgerzaken worden ontvangen. In deze praktische training, onderdeel van de opleiding Basisregistratie Personen (BRP), gaat u heel gericht en concreet aan de slag met het werken volgens de HUP. U zult daar in uw eigen werksituatie direct profijt van hebben.

Uw resultaat

Na afloop van deze training weet u hoe u de HUP in de praktijk moet gebruiken, zodat u de verschillende procedures op een juiste wijze kunt verwerken.

Doelgroep

U verricht of gaat werkzaamheden verrichten voor het actualiseren in de Basisregistratie personen (BRP).

Aanpak

Aan de hand van praktische opdrachten ontdekt u hoe u volgens de HUP kunt werken. U krijgt daar een helder zicht op en ontwikkelt vooral uw vaardigheden in het werken en omgaan met de HUP. Dit betekent dat in de training theorie wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier kunt u uw kennis en vaardigheden direct concreet toepassen binnen uw werksituatie.

Studieprogramma

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Intergemeentelijke adreswijziging
 • Binnengemeentelijke adreswijziging
 • Vertrek naar het buitenland
 • Wijzigen naamgebruik en wijzigen geheimhouding
 • Geboorte en erkenning bij geboorteaangifte
 • Huwelijk en geregistreerd partnerschap
 • Overlijden
 • Voornaamswijziging
 • Geslachts- en geslachtsnaamswijziging
 • Erkenning

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname 'Werken volgens de Handleiding Uitvoeringsprocedures (HUP)' van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

[code: BN-THUP]
Deze training duurt 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken.

 • 12 en 26 september 2016
 • 7 en 21 november 2016
 • 13 en 27 maart 2017
 • 15 en 29 mei 2017

De training wordt verzorgd in de regio's Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Let op: voor deze actualiteitendag is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 899,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.