Trainingsprogramma Professioneel Zelfmanagement

Fase 1 van de NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Management

Training
7 Dagen Dag 8 Regio's
Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Wilt u inzicht in uw kwaliteiten en zo effectiever en efficiënter werken? Wilt u werken aan doelmatiger omgaan met uw tijd, prioriteiten stellen en focus houden? Kies dan voor dit programma dat hier speciaal voor is ontwikkeld. In dit professionele trainingsprogramma gaat u aan de slag met persoonlijke groei en ontwikkeling en met effectief timemanagement. U ontdekt wie u bent en wilt zijn en hoe u uw talenten het beste kunt inzetten op uw werk. U ontwikkelt daarnaast de essentiële vaardigheden om structuur aan te brengen in uw werkzaamheden en beter met uw tijd om te gaan. Na afloop van dit programma bent u in staat doelmatiger, effectiever en succesvoller te handelen. Met het behalen van dit programma ontvangt u bovendien een HBO-certificaat. Dat kunt u mogelijk gebruiken voor vrijstelling in een HBO Bacheloropleiding van onze businesspartner Hogeschool NCOI.

Uw resultaat

U heeft inzicht in uw persoonlijke werkstijl en kunt prioriteiten stellen. U heeft inzicht in uw eigen kwaliteiten. U beschikt over methoden en technieken die uw efficiency sterk vergroten. U bent beter in staat het beste uit uzelf te halen. U kunt werkzaamheden doelmatiger inrichten met een persoonlijk actieplan. U ontvangt een HBO-certificaat.

HBO-gecertificeerd

In dit gecertificeerde trainingsprogramma ontwikkelt u competenties op het gebied van zelfmanagement op HBO-niveau. Het resultaat daarvan wordt gewaardeerd met een HBO-certificaat. Met dit certificaat toont u aan dat u deze vaardigheden op HBO-niveau beheerst. Daarom kunt u deze verklaring mogelijk als vrijstelling inbrengen binnen het praktijkportfolio in diverse HBO Bacheloropleidingen van onze businesspartner NCOI, als u toelaatbaar bent voor HBO Bachelor.

Doelgroep

Dit uitdagende en uitgebreide trainingsprogramma is bijzonder geschikt voor iedereen die meer uit zichzelf wil halen en efficiënter en effectiever wil werken.

Aanpak

Wij gaan altijd uit van persoonlijke aandacht. De training draait om u. Daarom kunt u in een online intake aangeven wat u lastig vindt en waar u zich extra op wilt richten. De deskundige trainers nemen dit mee in het programma en geven hier gerichte feedback op tijdens de training.

Samen met de trainers gaat u aan de slag met uw persoonlijke kwaliteiten en drijfveren. Daarnaast krijgt u inzicht in uw tijdsbesteding en kijkt u naar het stellen van prioriteiten en het verdelen van taken. Samen kijkt u naar uw persoonlijke kracht en hoe u die optimaal kunt inzetten in uw werk. U besteedt aandacht aan uw effectiviteit en ontwikkelt communicatieve vaardigheden voor effectief zelfmanagement. Tijdens de training maken we gebruik van prikkelende, speelse en verrassende werkvormen. We werken met een trainingsacteur. Deze kunt u ‘programmeren’ tot gedrag waarmee u wilt oefenen. De acteur geeft u gerichte, inspirerende feedback. Samen halen we het maximale in u naar boven en zorgen we dat u uw grenzen durft te doorbreken om zo effectiever en efficiënter te werken. Met meer inzicht in uw eigen kwaliteiten, mogelijkheden en uw tijdsbesteding en met nieuwe vaardigheden heeft u de basis gelegd voor goed zelfmanagement. U sluit het programma af met een persoonlijk ontwikkelplan.

Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen in deze opleiding aan de orde:

Persoonlijke intake

 • Persoonlijke leerdoelen
 • Uw ontwikkelvraag

Uw kwaliteiten en overtuigingen

 • Analyse van kernkwaliteiten en valkuilen
 • Inzetten van uw kwaliteiten
 • Uw waarden en overtuigingen
 • Inzicht in eigen gedrag en handelen
 • Persoonlijke overtuiging ombuigen

Doelgericht en bewust werken

 • Het formuleren van een eigen visie
 • Persoonlijke doelen stellen
 • Bepalen van uw eigen koers
 • Concrete acties formuleren en uitvoeren

Uw effectiviteit vergroten

 • Bereik doelen door positieve beïnvloeding
 • Samenwerken: geven en nemen
 • Omgaan met emotie van uzelf en anderen
 • Omgaan met weerstand en conflicten

Communicatieve vaardigheden

 • U kent het effect van uw vaardigheden
 • Verbeteren van communicatieve vaardigheden
 • Effectief nee zeggen
 • Feedback geven en ontvangen

Uitgangspunten timemanagement

 • Efficiënt omgaan met tijd
 • Uw persoonlijkheid en timemanagement
 • Patronen en gewoonten

Tijdanalyse

 • Eigen taken en doelen identificeren
 • Inzicht in uw tijdsbesteding
 • Het tijdlogboek hanteren
 • Identificeren van tijdverspillers

Prioriteiten stellen

 • Het verschil tussen belangrijke en onbelangrijke taken onderkennen
 • Een goede balans vinden tussen korte- en langetermijnactiviteiten
 • Prioriteiten stellen, delegeren en loslaten

Assertief optreden

 • Assertiviteit en timemanagement
 • Assertief communiceren
 • Grenzen aangeven en bewaken

Efficiënter werken

 • Effectieve werkorganisatie
 • Planning en agendabeheer

Persoonlijk ontwikkelplan

 • Zelfreflectie
 • Persoonlijk actieplan om u verder te ontwikkelen

Diploma

Na het volgen van de bijeenkomsten en het maken van uw persoonlijk ontwikkelplan ontvangt u het diploma ‘Professioneel Zelfmanagement’. Bovendien ontvangt u met dit diploma een HBO-certificaat.

Lesplanning

Data en plaatsen

Het programma duurt 7 dagen. De trainingsdagen zijn verdeeld over een periode van ongeveer 2 maanden.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Maandag Regio Groningen

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Maandag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Maandag Regio Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Maandag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Maandag Regio Eindhoven

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Maandag Regio Zwolle

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Maandag Regio Nijmegen

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Maandag Regio Den Haag
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 2.790,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Eindopdracht: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Trainingskosten: € 2.790,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Eindopdracht: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.