Sociaal Domein

Onderdeel van Basisopleiding Publiekszaken (BOPZ)

Deskundige informatie verstrekken over het sociaal domein
(Vak)opleiding
2 Maanden Dag 8 Regio's
Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Binnen het sociaal domein worden er veel wijzigingen doorgevoerd en u kunt hierover diverse vragen van burgers verwachten. In deze brede opleiding ontwikkelt u uw vaardigheden om burgers te helpen op het gebied van (bijzondere) bijstand, participatieverplichtingen, (aangepast) wonen, welzijn en zorg. Maar ook burgers die informatie willen hebben over bijvoorbeeld leerlingenvervoer en jeugdzorg kunnen bij u terecht. Kortom: met deze opleiding doet u concrete kennis op die u direct kunt toepassen.

Doelgroep

U bent werkzaam binnen een frontoffice/KCC en heeft een dienstverlenende functie. U bent het visitekaartje van de gemeente en het eerste aanspreekpunt voor de burger.

Vooropleiding

U moet werkzaam zijn op een afdeling Publiekszaken voor minimaal 2 dagen per week (kan ook via een stage of op oproep- of uitzendbasis). Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau.

Doel en opzet

Na afloop van deze opleiding kunt u diverse vragen beantwoorden van burgers over het sociaal domein. U kunt uw klanten goed informeren, adviseren, begeleiden en ondersteunen. De opleiding hanteert een didactische methodiek, die een zelfstandige werkhouding verwacht waarbij de deelnemer zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen ontwikkelproces. Er wordt een actieve werkhouding verwacht tijdens de bijeenkomsten. De ervaren docent begeleidt u in uw ontwikkeling.

Voorbereiding en studiebelasting

Afhankelijk van uw vooropleiding en werkervaring moet u rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 6-8 uur per dagbijeenkomst.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

Studieprogramma

Programma

Deze opleiding behandelt de volgende onderwerpen:

Werk en inkomen

 • Participatiewet
 • Wet werk en bijstand (WWB)
 • Bijzondere bijstand
 • Schuldhulpverlening
 • Voorliggende voorzieningen
 • Armoedebeleid
 • Schuldhulpverlening

Wet maatschappelijke ontwikkelingen (Wmo)

 • Doel, reikwijdte en activiteiten
 • Doelgroepen
 • Samenwerkende organisaties

Jeugdzorg

 • Jeugdhulp

Onderwijs

 • Leerplicht
 • Passend onderwijs
 • Leerlingenvervoer

Diploma

De opleiding wordt afgerond met een digitaal examen. Als u dit met goed gevolg afrondt, ontvangt u het diploma ‘Sociaal Domein’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 2 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. Deze dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Zwolle

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Arnhem

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Den Haag

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Dag Donderdag Groningen
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld € 35,-
Cursusgeld € 890,-
Studiemateriaal € 50,-
Examenkosten € 195,-
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.333,50

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Cursusgeld: € 890,-
Studiemateriaal: € 50,-
Examenkosten: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.