Slim Omgaan met Wob-verzoeken

Efficiënt en effectief omgaan met Wob-verzoeken

Hoe kun je als gemeente zo slim mogelijk omgaan met Wob verzoeken?
035 - 7 604 850 00 - 00 000 000 Download brochureDirect inschrijven
 

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Hoe ga je als gemeente zo effectief mogelijk om met Wob-verzoeken? Dat leert u in deze boeiende training. De kennis die u opdoet is zeer relevant. Bij veel bestuursorganen stromen op het moment immers de verzoeken in het kader van de Wet openbaarheid bestuur (Wob) binnen. De verzoeken hebben betrekking op informatievoorziening of het zijn algemene verzoeken in het kader van onderzoek. Het is van belang om snel, adequaat en juridisch correct te reageren om bezwaren of ingebrekestelling te voorkomen. Na deze training weet u hoe u dat moet doen.

Uw resultaat

U heeft geleerd risico's als de tijd en kosten te beperken, die het beantwoorden van een verzoek met zich meebrengt. U kunt Wob-verzoeken efficiënt en effectief (slim) beantwoorden.

Doelgroep

Het programma is gericht op juridisch medewerkers, voorlichters en anderen die belast zijn met de beantwoording van Wob-verzoeken of hier een rol bij spelen.

Aanpak

Met praktische voorbeelden uit de praktijk gaat u in korte tijd heel gericht aan de slag met het omgaan met Wob-verzoeken. Uw ervaren trainer reikt u concrete tips en tricks aan die u kunt gebruiken in uw werkzaamheden. De training is interactief van aard, waardoor u van en met elkaar leert.

Studieprogramma

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Efficiënt inrichten van het proces van ontvangst tot besluit binnen de organisatie
  • Openbaar maken van informatie: welke informatie wel en welke niet?
  • Berekenen en in rekening brengen van kosten
  • Slim omgaan met een bezwaar
  • Proceskosten: voor wie zijn die?

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname 'Slim Omgaan met Wob-verzoeken' van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

[code: BN-TSOW]
Deze training duurt 1 dag. De training wordt verzorgd in de regio's Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 499,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.