Koninklijke Onderscheidingen

Procedure en protocol in de praktijk

Procedure en protocol in de praktijk
Lokale politiek en bestuur (Vak)opleiding
2 Dagen Dag 1 Regio Bekijk kostenspecificatie
Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Wilt u weten hoe u een voorstel voor een koninklijke onderscheiding zelfstandig kunt behandelen? In deze training komen alle stappen in de procedure aan de orde: van het eerste contact met een voorsteller tot en met de uitreiking van de onderscheiding. U beschikt hiermee over voldoende basis om er in de praktijk mee aan de slag te gaan. Ook als u al wat ervaring heeft, is deze training een prima manier om uw kennis te verdiepen. Deze training is in samenspraak met de doelgroep ontwikkeld en heeft als doel u verder te professionaliseren.

Uw resultaat

Na afloop van deze training heeft u inzicht in het decoratiestelsel en de procedure van de voordracht. U weet wat u kunt doen om tot een goed onderbouwd voorstel te komen en welke documenten aan het dossier moeten worden toegevoegd (zoals justitiële informatie en informatie uit het politieregister). U kunt de daarin opgenomen informatie beoordelen en u heeft aandacht voor de omgang met vertrouwelijke informatie. Zo beoordeelt u welke gelegenheid in aanmerking komt voor de uitreiking van de onderscheiding. Bovendien weet u hoe u het advies schrijft van de burgemeester aan de commissaris van de Koning en hoe u het advies overtuigend opstelt.

Doelgroep

U bent in uw gemeente betrokken bij de ondersteuning en advisering van uw burgemeester. U werkt bijvoorbeeld op de afdeling Kabinetszaken, Externe Betrekkingen, Communicatie of het Bestuurssecretariaat.

Aanpak

Er is tijdens de training veel aandacht voor individuele vragen. De onderwerpen worden praktijkgericht behandeld en gerelateerd aan uw eigen praktijksituatie. De onderlinge uitwisseling van ervaringen heeft een positief effect op het leerproces.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Inleiding decoratiestelsel en onderscheidingen
  • Behandeling voorstellen:
  • succesfactoren en afbreukrisico
  • afweging wel/niet decorabel
  • bepalen van soort en niveau van de onderscheiding
  • beoordelen van passende gelegenheid voor de uitreiking
  • schrijven van het advies
  • Inspiratie: ervaringen uit de praktijk
  • Eigen werk bekijken en verbeterslagen maken
  • Uitreiken van een koninklijke onderscheiding

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Koninklijke Onderscheidingen’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen. De training wordt verzorgd in de regio Utrecht.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

December 2018 Dag Donderdag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2019 Dag Donderdag Regio Utrecht
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld € 35,-
Trainingskosten € 1.229,-
Trainingsmateriaal € 30,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,-
Locatiekosten € 59,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.418,-

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 1.229,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen

Gemiddelde beoordeling op basis van 1 ervaring

8
Koninklijke Onderscheidingen
8 10

Prima Training voor zowel beginnende ondersteuners als de meer ervaren ondersteuners.

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren