Maken van Beschikkingen

Leer in 1 dag hoe u een beschikking opstelt

Vergroot uw kennis én vaardigheden!
035 - 7 604 850 00 - 00 000 000 Download brochureDirect inschrijven
 

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

De Awb vormt de ruggengraat van het algemeen bestuursrecht. Zo geeft hoofdstuk 3 van de Awb algemene bepalingen over besluiten; hoofdstuk 4 geeft bijzondere bepalingen over besluiten. Eén van de soort besluiten waarvoor bijzondere bepalingen worden gegeven is de beschikking. Wilt u meer weten over hoe een beschikking tot stand komt? En wilt u uw vaardigheden ontwikkelen om een beschikking op te stellen? In deze training gaan we nader in op de wettelijke eisen en oefenen we hoe we deze eisen toe moeten passen in de praktijk. Binnen 1 dag heeft u alle kennis in huis.

Uw resultaat

Na het volgen van deze training kunt u een beschikking opstellen in begrijpelijke taal, die tevens voldoet aan de eisen van de Awb.

Doelgroep

U houdt zich bezig met het maken van beschikkingen en wilt uw vaardigheden hierin ontwikkelen.

Aanpak

In deze training gaat u heel praktisch aan de slag met het opstellen van beschikkingen. U doet kennis op over aan welke voorwaarden een beschikking moet voldoen en hoe u deze kunt opstellen in een begrijpelijke taal. Met praktische oefeningen ontwikkelt u uw schrijfvaardigheden onder begeleiding van een deskundige trainer.

Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat zegt de Awb over de beschikking?
  • Wettelijke eisen totstandkoming beschikking
  • Wettelijke eisen inhoud beschikking
  • Opstellen van een beschikking
  • Begrijpelijk taalgebruik
  • Schrijven van een beschikking

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname 'Maken van Beschikkingen' van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

[code: BN-TMVB]
Deze training duurt 1 dag. De training wordt verzorgd in de regio's Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 499,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.