Actualiteitendag Kwijtschelding

Uw kennis weer up-to-date

Actuele kennis over ontwikkelingen en wijzigingen
Actualiteitendag
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Net als inning en invordering maakt ook kwijtschelding een wezenlijk onderdeel uit van elke overheidsorganisatie. Daarom is het essentieel dat u bij blijft met recente ontwikkelingen. Deze actualiteitendag van Bestuursacademie Nederland is daar zeer geschikt voor. Jaarlijks organiseren wij deze actualiteitendag, zodat u zich optimaal op de hoogte kunt laten brengen. Tijdens deze dag komen de meest recente wijzigingen in de wet- en regelgeving op het gebied van kwijtschelding aan bod, alsook de actuele leidraadwijzigingen van dit jaar.

Uw resultaat

Wij praten u bij over de actuele ontwikkelingen op het gebied van kwijtschelding. Na deze dag beschikt u over de benodigde actuele kennis op het gebied van kwijtschelding en de ontwikkelingen in dit vakgebied.

Doelgroep

U bent invorderingsmedewerker en wilt kennis en expertise delen met en opdoen via andere professionals binnen uw vakgebied op het gebied van kwijtschelding. En u wilt permanente educatiepunten behalen binnen uw branche.

Aanpak

In een prettige en kleinschalige setting gaat u aan de slag met de meest actuele thematiek rondom kwijtschelding. Door een interactieve benadering van de onderwerpen is er volop ruimte om met en van elkaar te leren. Op die manier raakt u niet alleen op de hoogte van de recente ontwikkelingen, maar bent u meteen de basis aan het leggen voor een breder netwerk.

Studieprogramma

Programma

Tijdens deze actualiteitendag komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wijziging van de normen per 01‑01‑2017
 • Inkomensnormen
 • Nominale zorgpremie
 • Huurnormen
 • Kostganger
 • Kostendelersnorm per 01-01-2018?
 • Wijziging administratief beroep
 • Wijziging vermogensnormen?
 • Preferentie Toeslagen
 • Kwijtschelding hoe lang nog? Tendens!
 • Geautomatiseerde kwijtschelding 2.0

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvangt u het certificaat van deelname ‘Actualiteitendag Kwijtschelding’ van Bestuursacademie Nederland.

Voor het volgen van deze actualiteitendag ontvangt u 2 FOLO®-PE-punten. Bestuursacademie Nederland mag deze punten toekennen, omdat wij door het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) geaccrediteerd zijn als opleidingsinstelling. CPION werkt samen met het Fiscaal Opleidingsoverleg Lokale Overheden (FOLO). Via www.cpion.nl kunt u met de webapplicatie FOLO®-ME uw punten registreren. Om van deze applicatie gebruik te maken dient u zich ook te registreren in FOLO®-ME via het CPION.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 410,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 410,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.