Hoe Werkt de Provincie

Inzicht in werking provincie en provinciale ontwikkelingen

Inzicht in werking provincie en provinciale ontwikkelingen
Bestuur Training
Bekijk kostenspecificatie
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Wilt u zich als nieuwe medewerker snel thuisvoelen in de provinciale organisatie? Dan is deze training iets voor u. In slechts 2 dagen tijd doet u alle kennis op die u nodig heeft om als provinciaal medewerker uitstekend te functioneren. U krijgt onder meer inzicht in de provinciale organisatie, in de taken van het provinciaal bestuur en in het proces dat aan het opstellen van een begroting of beleidsstuk voorafgaat. Een boeiende training die op de praktijk is gericht. Na afloop weet u exact wat van uw rol wordt verwacht en hoe u die met succes kunt vervullen.

Uw resultaat

Na afloop van de training kunt u beschrijven welke plaats de provincie inneemt in het staatsbestel en wat de recente ontwikkelingen in het binnenlands bestuur zijn. Daarbij kunt u de taken en bevoegdheden van het provinciale bestuur benoemen. Ook heeft u inzicht in de begrotingscyclus en de beleidsvoorbereiding en -uitvoering. U kent bovendien de basisregels van de Algemene wet bestuursrecht. Daarnaast is er aandacht voor de relatie met gemeentebesturen, burgers en gemeenteambtenaren.

Doelgroep

U bent een nieuwe medewerker bij een provincie. U heeft een juridische en/of bestuurlijke studie gevolgd en wilt uw specifieke kennis over de provincie uitbouwen.

Aanpak

Aan de hand van sprekende praktijkvoorbeelden maakt u kennis met alle facetten van de provincie. Een ervaren trainer geeft u inzicht in provinciale ontwikkelingen. U leert echter vooral van en met elkaar door uw ervaring te delen en met voorbeelden uit uw eigen praktijk aan de slag te gaan.

Studieprogramma

Programma

Tijdens deze training worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Plaats van de provincie in het staatsbestel
  • Recente ontwikkelingen in het binnenlands bestuur
  • Taken en bevoegdheden van het provinciaal bestuur
  • Politieke verhoudingen
  • Provinciale organisatie en de plaats van de ambtenaar daarin, de begrotingscyclus, beleidsvoorbereiding en -uitvoering
  • Relatie burger – medewerker
  • Provincie en dualisme

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Hoe Werkt de Provincie’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Incompany

Deze training vindt incompany plaats, geheel op maat gemaakt voor uw werkomgeving en aangepast aan uw wensen. Wilt u meer weten of uw belangstelling kenbaar maken? Neem dan contact op met een van onze consultants via 035 - 7 604 850.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren