Herzieningswet Woningwet

Actuele kennis over 'de novelle van Blok'

De Novelle van Blok
Ruimtelijk Domein (Vak)opleiding
Bekijk kosten
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Gemeentelijk woonbeleid komt weer volop in de schijnwerpers. In veel collegeprogramma's is een nieuwe woonvisie genoemd. Maar dat moet anders dan in het verleden. Vanuit het Rijk is de Herzieningswet gepresenteerd (vaak aangeduid als 'de novelle van Blok'). Deze Herzieningswet bakent de taken van woningcorporaties af. Tegelijkertijd krijgen gemeenten een belangrijkere functie. Dat vraagt ook om inzicht in de bedrijfsvoering en afwegingen van woningcorporaties. Maar óók de verhouding met de corporaties moet opnieuw gedefinieerd worden. Binnen 1 dag leert u hoe u dit in de praktijk aanpakt. Daarna kunt u wat u heeft geleerd direct concreet in uw eigen werkomgeving toepassen.

Uw resultaat

Tijdens deze training leert u alles wat u nu moet weten over de Herzieningswet Woningwet.

Doelgroep

U bent (beleids)medewerker of bestuurder bij een gemeente, corporatie of zorginstelling en werkt aan het realiseren en implementeren van het lokaal woonbeleid. U wilt graag meer weten over de laatste ontwikkelingen rond de woningmarkt.

Aanpak

Aan de hand van sprekende praktijkvoorbeelden van ervaringsdeskundigen maakt u kennis met alle facetten van de relatie tussen gemeente en corporatie(s). In deze training staan zowel de kennis die u nodig heeft als het ontwikkelen van uw vaardigheden centraal. U leert van en met elkaar door uw ervaring te delen en met voorbeelden uit uw eigen praktijk aan de slag te gaan.

Studieprogramma

Programma

In de training worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Opening en algemene toelichting op de Herzieningswet
  • Kijkje in de keuken van woningcorporaties:
  • Strategisch voorraadbeleid/vastgoedstrategie
  • Lezen corporatiefinanciën
  • Praktijkvoorbeelden van samenwerking:
  • Gemeentelijke woonvisie
  • Bod van woningcorporaties
  • Prestatieafspraken gemeente-corporaties

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat van deelname 'Herzieningswet Woningwet' van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

[code: BN-THW]
Deze training duurt 1 dag. De training wordt verzorgd in de regio's Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 499,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.