Actualiteitendag Waterschapsbelastingen

Uw kennis weer up-to-date

Boost je kennis in een dag
Actualiteitendag
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

In een dag helemaal bijgepraat zijn over ontwikkelingen en herzieningen op het gebied van waterschapsbelastingen. U frist niet alleen uw kennis op, maar u gaat samen aan de slag en bekijkt wat die ontwikkelingen voor u in de praktijk betekenen. Zo komen alle actualiteiten aan bod, maar bekijkt u ook de jurisprudentie over dit onderwerp.

Uw resultaat

Na afloop van deze dag heeft u meer inzicht gekregen in actuele ontwikkelingen en wijzigingen in waterschapsbelastingen. Daarnaast heeft u uw netwerk uitgebreid.

Doelgroep

U bent werkzaam bij een waterschap. Of u heeft het diploma Heffingsambtenaar Lokale Overheid van Bestuursacademie Nederland behaald.

Aanpak

U wordt in één dag bijgepraat over alle relevante actualiteiten en jurisprudentie op het gebied van de waterschapsbelastingen. Samen met andere professionals gaat u aan de slag met actuele ontwikkelingen en vernieuwingen. Met interactieve werkvormen verfrist u uw kennis over de onderwerpen. Op die manier hernieuwt u niet alleen uw kennis, maar legt u ook meteen de basis voor een breder netwerk.

Studieprogramma

Programma

Tijdens deze actualiteitendag komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Onderzoek wijziging belastingstelsel door de Commissie Aanpassing ­Belastingstelsel (CAB)
  • Natuurterreinen
  • Tariefdifferentiatie wegen
  • Aanslagoplegging bij zuiverings­heffing/verontreinigingsheffing bij leegstand
  • Bed & Breakfast
  • Recreatieterreinen
  • Zuiveringsheffing bedrijven
  • Het niet of niet tijdig doen van aangifte en de gevolgen daarvan (navorderen en opleggen boete)
  • Kunnen afspraken worden gemaakt met belastingplichtigen?
  • Het bespreken van eigen vraagstukken

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvangt u het certificaat van deelname ‘Actualiteitendag Waterschapsbelastingen’ van Bestuursacademie Nederland.

Voor het volgen van deze actualiteitendag ontvangt u 2 FOLO®-PE-punten. Bestuursacademie Nederland mag deze punten toekennen, omdat zij door het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) geaccrediteerd is als opleidingsinstelling. CPION werkt samen met het Fiscaal Opleidingsoverleg Lokale Overheden (FOLO). Via www.cpion.nl kunt u met de webapplicatie FOLO®-ME uw punten registreren. Om van deze applicatie gebruik te maken dient u zich ook te registreren in FOLO®-ME via het CPION.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 410,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 410,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.