Grondbeleid Basis

Het toepassen van de juiste instrumenten

Het toepassen van de juiste instrumenten
035 - 7 604 850 Download brochure

Direct inschrijven

 
Algemeen

Het (gemeentelijk) grondbeleid is een dynamisch en complex beleidsterrein. Het is niet meer vanzelfsprekend dat de gemeente grond bouwrijp maakt en uitgeeft. Bent of wordt u werkzaam binnen het grondbedrijf? Dan is het van essentieel belang dat u inhoudelijk goed op de hoogte bent en de beschikbare instrumenten op de juiste wijze kunt toepassen.

Uw resultaat

Tijdens deze opleiding doet u op praktische wijze kennis op van de verschillende instrumenten waarover u kunt beschikken. U leert deze toe te passen in uw eigen werkpraktijk om zo het gemeentelijk grondbeleid vorm te geven.

Doelgroep

U werkt of gaat werken bij het grondbedrijf. Daarnaast bent u betrokken bij het opstellen van of adviseren over het gemeentelijk grondbeleid.

Doel en opzet

Deze opleiding wordt gekenmerkt door haar praktijkgerichte aanpak. De theorie wordt zoveel mogelijk vertaald naar voorbeelden uit uw werkpraktijk, zodat u met het geleerde gelijk aan de slag kunt.

Voorbereiding en studiebelasting

Afhankelijk van uw vooropleiding en werkervaring moet u rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per dagbijeenkomst.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Het is belangrijk dat u al over kennis van gebiedsontwikkeling beschikt, inclusief de daarbij behorende vaardigheden.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

Studieprogramma

Programma

Tijdens deze opleiding worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Grondbeleid en -bedrijf: rol, doel, taken, kaders
  • Grondexploitaties: kosten, opbrengsten, waardebepaling, berekeningsmodellen, processen
  • Grond- en ruimtegebruik en risico's
  • De nieuwe grondexploitatiewet
  • Omgaan met projectontwikkelaars en andere partijen

Diploma

U rondt de module Grondbeleid Basis af met een digitaal examen. Na afloop van deze opleiding ontvangt u het diploma 'Grondbeleid Basis' van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 1 maand. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. Deze dagopleiding bestaat uit 2 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Let op: voor deze actualiteitendag is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Cursusgeld: € 899,-
Studiemateriaal: € 50,-
Examenkosten: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.