BRP Eerste Inschrijving uit het Buitenland

Praktische training voor medewerkers Burger- of Publiekszaken

De eerste inschrijving heeft veel consequenties.
Burgerzaken (Vak)opleiding
Bekijk kostenspecificatie
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Als medewerker Burger- of Publiekszaken zorgt u ervoor dat de informatie die u in de Basisregistratie Personen (BRP) invoert juist is. De eerste inschrijving heeft veel consequenties, zeker nu de BRP als basisregistratie binnen de gehele overheidsketen de bron is. Voor de vereiste kennis en vaardigheden kunt u terecht bij Bestuursacademie Nederland. Deze training is gericht op de praktijk en op de actualiteit en biedt u alle expertise die nodig is om te zorgen voor correcte verwerking van de inschrijving in de BRP.

Uw resultaat

Na deze training kunt u zelfstandig aanmeldingen en overgelegde brondocumenten interpreteren en beoordelen. U weet welke brondocumenten u kunt accepteren en welke gegevens u wel en niet mag overnemen. Tevens kunt u brondocumenten (laten) onderzoeken en weet u hoe u de inschrijving in de BRP tot een goed einde brengt.

Doelgroep

U bent een ervaren medewerker, die werkzaam is in de backoffice Burger- of Publiekszaken. Het inschrijven van personen uit het buitenland in de BRP hoort tot uw werkzaamheden.

Aanpak

Tijdens deze training wordt u bekendgemaakt met alle ins en outs van de BRP over het verwerken van de eerste inschrijving. U heeft basiskennis van de werking van het BRP-stelsel. Tijdens deze training wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt deze training optimaal afgestemd op de praktijk en kunt u uw kennis en vaardigheden direct toepassen binnen uw werksituatie.

Deze training is onderdeel van de opleiding Basisregistratie Personen (BRP) van Bestuursacademie Nederland.

Studieprogramma

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Hoe stelt u de identiteit vast?
  • Procedure voor de eerste inschrijving en hervestiging uit het buitenland
  • Welke brondocumenten moeten overgelegd worden?
  • Verklaring onder ede
  • Waaraan ontleent u deze gegevens voor de persoonslijst?
  • Wat is relatielegging?
  • Behandeling eerste inschrijving van een asielzoeker
  • Behandeling eerste inschrijving van personen uit Aruba, CuraƧao, Sint Maarten of Caribisch Nederland
  • Raadplegen DISCS

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘BRP Eerste Inschrijving uit het Buitenland’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 899,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 899,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren