Actualiteitendag Besluit Begroting en Verantwoording

Uw kennis weer up-to-date

035 - 7 604 850 Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven
 
Algemeen

Het huidige Besluit begroting en verantwoording (BBV) is al weer meer dan 10 jaar oud. In 2014 heeft de Vereniging van ­Nederlandse Gemeenten (VNG) een rapport uit­gebracht over de vernieuwing van het BBV. De aanbevelingen uit dit rapport hebben ertoe geleid dat het BBV met ingang van begrotingsjaar 2017 is vernieuwd. Bent u in uw organisatie betrokken bij de toe­passing van het Besluit begroting en ­verantwoording? En wilt u weten wat u de komende jaren nog te wachten staat? Bestuursacademie Nederland nodigt u dan graag (weer) uit om deel te nemen aan de jaar­lijkse Actualiteitendag Besluit Begroting en Verantwoording.

Uw resultaat

Door de interactieve opzet heeft u niet alleen uw netwerk weer up-to-date, maar bent u ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het Besluit begroting en verantwoording.

Doelgroep

U heeft kennis van de gemeentelijke financiën en het huidige BBV.

Aanpak

U wordt in 1 dag bijgepraat over alle ­relevante actualiteiten. Wat is er gebeurd, wat staat u te wachten? Samen met andere professionals gaat u aan de slag met actuele ontwikkelingen en vernieuwingen. Met interactieve werkvormen verfrist u uw kennis over de onderwerpen. Er is mede daardoor voldoende ruimte om met en van elkaar te leren, ­waardoor u tot andere, nieuwe inzichten kunt komen. Het gaat dus niet alleen om de regelgeving, maar meer hoe daarmee om te gaan.

Studieprogramma

Programma

Tijdens deze actualiteitendag komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Laatste notities BBV
  • Nog te publiceren Notitie Materiële activa
  • Het nieuwe BBV, hoe is het gegaan?
  • Waar zijn we tegenaan gelopen?
  • Hoe zijn andere gemeenten hiermee omgegaan?
  • Wat kunnen we verbeteren?
  • Gemodificeerd stelsel van baten en lasten
  • Aanpassingen van de beleidsindicatoren

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Actualiteitendag Besluit Begroting en Verantwoording’ van Bestuurs­academie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

November 2017 Dag Woensdag Regio Zwolle

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

November 2017 Dag Donderdag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

November 2017 Dag Dinsdag Regio Eindhoven

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

November 2017 Dag Woensdag Regio Rotterdam
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 410,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.