Vaardigheden voor Professionals in de Publieke Sector

Adviesvaardigheden en Communiceren Training
Bekijk kostenspecificatie
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Professionals in de publieke sector moeten over veel verschillende vaardigheden beschikken. Denk hierbij aan vaardigheden zoals samenwerken, netwerken en verbindend werken. Met de opleiding Vaardigheden voor Professionals in de Publieke Sector maakt u een nieuwe stap in uw carrière. Via een aantrekkelijke mix van aansprekende professionals, prikkelende werkvormen en actuele onderzoeken halen wij u uit uw comfortzone en werken we actief aan uw persoonlijke ontwikkeling. Hierbij houden we uiteraard rekening met het complexe krachtenveld binnen de publieke sector. De nadruk in de training ligt op de toepassing van kennis, vaardigheden en inzichten in concrete situaties. Hierdoor kunt u na afloop van de training meteen aan de slag.

Uw resultaat

Na afloop van deze praktische training weet u welke vaardigheden voor professionals in de publieke sector relevant zijn. U leert onder meer hoe u verbindend werken kunt inzetten in uw organisatie en hoe u uw persoonlijke zichtbaarheid in netwerken vergroot, zodat u het maximale uit uw netwerk haalt. Na afloop van deze training beschikt u over concrete handvatten om uw persoonlijke netwerkstijl effectief in te zetten en effectief te kunnen samenwerken in de keten.

Doelgroep

U bent al enige jaren werkzaam in de publieke sector. U beschikt over reflectief vermogen, een open leerhouding en voldoende inzet om het traject te volgen.

Aanpak

Tijdens deze interactieve training krijgt u volop de gelegenheid eigen praktijkvoorbeelden en cases aan te dragen. Op deze manier stemmen we de training optimaal af op uw werksituatie en kunt u uw kennis en vaardigheden direct toepassen in de praktijk. Het opereren in een politiek-bestuurlijke omgeving staat hierbij centraal: met aandacht voor dilemma’s en spanningsvelden, gekoppeld aan effectief en professioneel handelen.

Studieprogramma

Programma

Netwerken

(2 dagbijeenkomsten)

 • Netwerken als waardevol instrument
 • Netwerken: verschillende soorten netwerken, valkuilen en belemmeringen
 • Kenmerken van succesvol netwerken
 • Belang van de ‘elevator pitch’
 • Uw persoonlijke netwerkstijl

Effectief samenwerken in de keten

(2 dagbijeenkomsten)

 • Succesfactoren publieke samenwerking
 • Bewustwording van de eigen positie intern
 • Verbetermogelijkheden van eigen positie
 • Voorbereiding van belangeninventarisatie
 • Verschillende interne belangen
 • Gemeenschappelijke, tegenstrijdige en verenigbare belangen
 • Samenspel met de bestuurlijk vertegenwoordiger
 • De boodschap overbrengen
 • Versterking collectief opdrachtgeverschap
 • De kern van discussie vinden
 • Verschillende belangen
 • Individuele rol ontwikkelpunten
 • Rol van social media en de burger

Verbinden

(2 dagbijeenkomsten)

 • Verbindend werken in de praktijk, onder andere in het sociale domein
 • Benodigde competenties
 • Doelgroepenanalyse
 • Communicatie als bloedsomloop van verbindend werken
 • Plan van aanpak eigen organisatie

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Vaardigheden voor Professionals in de Publieke Sector’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

[code: BN-TVPP]
Deze training duurt 6 dagen.

De training start in september 2017 en in januari en maart 2018. Door de unieke combinatie van onderdelen zijn er verschillende werkdagen waarop u dit programma volgt.
Kijk voor de actuele trainingsdata en locaties op www.bestuursacademie.nl

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 2.290,-
Trainingsmateriaal: € 150,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 2.290,-
Trainingsmateriaal: € 150,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren