Schriftelijk Rapporteren

Leer lezersgerichte rapporten schrijven

Leer lezersgerichte rapporten schrijven
Schriftelijke Communicatie Training
Bekijk kostenspecificatie
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Wilt u dat uw rapporten, beleidsnota’s en memo’s beter leesbaar, overtuigender en bondiger geschreven zijn? Of wilt u eenvoudigweg makkelijker schrijven? In deze praktijkgerichte training komen alle technieken voorbij die u helpen bij het schrijven van heldere en beknopte verslagen. Hierdoor leidt u straks de lezer met gemak door uw teksten. U zult nog jarenlang plezier van deze training hebben.

Uw resultaat

U bent in staat in kortere tijd betere schriftelijke rapportages te maken. U schrijft systematisch ‘van introductie naar conclusie’. Of andersom, afhankelijk van het doel en de doelgroep van uw rapport. Uw teksten zijn makkelijk leesbaar en u kunt uw eigen rapporten kritisch beoordelen op opzet, schrijfstijl, inhoud, omvang en lay-out.

Doelgroep

U moet geregeld (advies)rapporten, beleidsnota’s, memo’s, zakelijke e-mails en verslagen schrijven en wilt dit met meer gemak doen.

Aanpak

Deze training bestaat uit een groot aantal praktische oefeningen, die u uitvoert onder leiding van een vakkundige trainer. Na enkele theoretische inleidingen gaat u aan de slag met verschillende schrijfopdrachten. U oefent onder andere met het helder maken van de schrijfopdracht, schrijven vanuit het perspectief van de lezer en bondig formuleren. Daarbij behandelen we ook de tekstopbouw, het schrijven van een aantrekkelijke inleiding en verschillende schrijf- en argumentatietechnieken. Ook neemt u teksten uit uw eigen praktijk mee en brengt u deze in tijdens de training. De trainer geeft hier direct feedback op. Samen halen jullie het maximale in u naar boven.

Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Persoonlijke leerdoelen
 • Uw ontwikkelvraag

Effectief en efficiënt schrijven

 • De schrijfopdracht helder maken: onderwerp, doel en lezer
 • Een snelle, handige schrijfaanpak bepalen
 • Een opzet van de tekst maken

Doelstellingen en doelgroep

 • Doelstellingen van uw tekst bepalen
 • Schrijven vanuit het perspectief van de lezer

Inhoud en opbouw

 • Eisen aan een goede zakelijke tekst
 • Belangrijke informatie selecteren
 • Tekstopbouw (vaste structuren en piramideprincipe)
 • Argumentatietechnieken
 • Een beknopte samenvatting, aantrekkelijke inleiding en heldere conclusie

Effectief formuleren

 • Een schrijftechniek kiezen
 • Kort en bondig formuleren (to the point)
 • Helder, aantrekkelijk en correct formuleren
 • Uw eigen teksten nakijken

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Schriftelijk Rapporteren’.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.190,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Trainingskosten: € 1.190,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren