Professionele Adviesvaardigheden

Onderdeel van diverse opleidingen in het sociaal domein

035 - 7 604 850 Download brochureDirect inschrijven
 
Algemeen

Wanneer u in uw dagelijkse werk geregeld adviseert en u daarin succesvoller wilt zijn, is deze inspirerende training erg interessant. In deze praktische training ontwikkelt u de belangrijkste vaardigheden die u nodig heeft om succesvol te adviseren. Daarnaast leert u hoe u de effectiviteit van uw adviezen vergroot door beter rekening te houden met belangentegenstellingen en door uw advies overtuigender te presenteren.

Uw resultaat

Nadat u deze training heeft afgerond, heeft u inzicht in verschillende adviesstijlen en kunt u meer invloed op uw omgeving uitoefenen. Ook heeft u geleerd structuur aan te brengen in uw adviesgesprekken. Daarbij heeft u oog voor eventuele belangentegenstellingen en weet u hoe u daarmee moet omgaan. U zult merken dat u uw adviezen overtuigender kunt presenteren en dat ze sneller worden geaccepteerd.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen bij wie de adviesrol een belangrijk onderdeel van de functie vormt. De training wordt gegeven op HBO-niveau.

Aanpak

Deze training staat bekend om zijn zeer professionele en resultaatgerichte aanpak. Voordat u aan de training begint, vult u een uitgebreid intakeformulier in.

Met behulp van diverse werkvormen werkt u aan uw persoonlijke adviesvaardigheden. De diverse oefeningen en rollenspelen worden door ervaren trainers uit de praktijk op individueel niveau scherp geanalyseerd. U geeft elkaar geregeld feedback. Het interactieve karakter maakt deze training voor u bijzonder inspirerend. Een open en kritische houding ten opzichte van uzelf bepaalt voor een belangrijk deel de effectiviteit en het succes van de training.

Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

De rol van de adviseur

 • Kenmerken van de adviseur
 • Positie van de interne en externe adviseur
 • Adviescompetenties en -stijlen
 • Uw eigen adviesstijl

Context van het advies

 • De adviesrelaties
 • Adviesrollen
 • Doelstellingen van het advies

Het adviesproces

 • Fases in het adviesproces
 • Gespreks- en luistervaardigheden op proces- en relatieniveau
 • Flexibiliteit in uw eigen (advies)stijl

Weerstand

 • Herkennen van weerstand bij de adviesvrager
 • Omgaan met weerstanden

Belangentegenstellingen

 • Omgaan met belangentegenstellingen
 • Omgaan met lastige situaties

Effectief beïnvloeden

 • De be├»nvloedingsstrategie
 • Overtuigend presenteren
 • Draagvlak en acceptatie

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname 'Professionele Adviesvaardigheden'.

Lesplanning

Data en plaatsen

[code: BN-TPAV]
Deze training duurt 3 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken. De training wordt verzorgd in de regio's Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.790,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.