Presentatietechnieken

Zelfverzekerd en ontspannen presenteren

Een training waarin u veel vooruitgang boekt
035 - 7 604 850 00 - 00 000 000 Download brochureDirect inschrijven
 

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Ziet u ook zo op tegen het houden van een toespraak? Dan bent u niet de enige. Veel mensen vinden het moeilijk om effectief en op natuurlijke wijze te presenteren. Gelukkig is goed presenteren geen geheimzinnige gave die voorbehouden is aan een kleine groep mensen. Met de juiste aanpak en goede voorbereiding kan iedereen een vlotte, uitstekende presentatie geven. Wilt u weten hoe u dat, bijvoorbeeld voor de overheid, doet? Dan is deze training zeer geschikt voor u.

Uw resultaat

Na afloop van deze training kunt u op een effectieve manier een mondelinge presentatie geven. U stemt de presentatie af op uw doelgroep en gaat beter met spreekangst om. Ook beheerst u technieken om uw persoonlijke presentatie boeiender te maken.

Doelgroep

Als u in het kader van uw functie presentaties moet verzorgen, is deze training zeer interessant voor u. De training wordt gegeven op HBO-niveau.

Aanpak

Tijdens de training wordt er een veilige en laagdrempelige leeromgeving gecreƫerd, waarin het doen centraal staat. Er wordt nader ingegaan op de verschillende aspecten die een rol spelen bij het verzorgen van een presentatie: het doel, de doelgroep, de voorbereiding en de presentatie zelf. Uiteraard gaat u zelf actief presenteren.

Ervaren en deskundige trainers geven uitgebreide feedback op uw presentaties en u kunt uw eigen presentaties terugkijken. Daarnaast biedt de praktijkgerichte opzet u de mogelijkheid om veel te oefenen. Hierdoor doet u veel ervaring op met presenteren. Presenteren wordt als een leuke en uitdagende activiteit benaderd, waarbij uw eigen persoonlijkheid centraal staat.

Wij gaan in deze training uit van een zeer professionele en resultaatgerichte aanpak. Voordat u aan de training begint, vult u een uitgebreid intakeformulier in. Hiermee wordt een maximaal leereffect gerealiseerd.

Studieprogramma

Programma

Deze training wordt verzorgd in samenwerking met onze businesspartner Boertien Vergouwen Overduin. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Doel en opbouw van de presentatie

 • Het doel
 • De doelgroep
 • De voorbereiding
 • De indeling
 • Het begin

Vorm van de presentatie

 • Gebruik van audiovisuele hulpmiddelen
 • Mogelijkheden van stemgebruik
 • Houding, beweging en gezichtsuitdrukking
 • Omgaan met stress en spreekangst

Natuurlijk presenteren

 • Rust en uitstraling
 • Interactie met de toehoorders
 • Het houden van de presentatie
 • Presentatievaardigheden
 • Persoonlijke overtuigingskracht

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat van deelname 'Presentatietechnieken'.

Lesplanning

Data en plaatsen

[code: BN-TPT]
Deze training duurt 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken. De training wordt verzorgd in de regio's Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.190,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.