Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)

Het meest gevraagde diploma voor de financiële administrateur

035 - 7 604 850 Download brochureDirect inschrijven
 
Algemeen

Wilt u inzicht in de boekhoudkundige en bedrijfseconomische processen die zich in een organisatie afspelen? Dan is de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) een absolute must. Een brede en gevarieerde opleiding, die leidt tot een van de meest gevraagde diploma's in het administratieve werkveld. U wordt uitstekend voorbereid op de officiële examens van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Met deze gedegen en zeer actuele opleiding legt u een stevige basis voor uw loopbaan.

Doelgroep

U vervult een administratieve functie of wilt deze gaan vervullen.

Doel en opzet

In deze opleiding gaat u op een praktijkgerichte manier aan de slag met de modules Bedrijfsadministratie, Kostencalculatie en Financiering. Zo wordt u uitstekend voorbereid op uw werk in de praktijk én op de examens. U leert onder andere over begrotingen, kostprijsberekeningen en journaliseren. U wordt begeleid door ervaren docenten. Daarnaast ontvangt u complete examentrainingen. De opleiding bestaat uit 3 modules inclusief examengerichte lessen. Als financieel professional is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is daarom van groot belang. In de bijeenkomsten hebben oefenvragen ook een belangrijke rol. Diverse oefentechnieken zitten verwerkt in speciale lessen om de examens te behalen.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt uitgaan van een studiebelasting van 5-7 uur per bijeenkomst.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. De opleiding wordt aangeboden op MHBO-niveau.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze online leeromgeving. Ook kunt u communiceren met uw medecursisten en docent.

Studieprogramma

Programma

Deze opleiding bestaat uit 3 modules. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Financiering PDB

(10 bijeenkomsten)

 • Eigen vermogen
 • Vreemd vermogen
 • Rechtsvormen
 • Kengetallen
 • Resultatenbegroting
 • Liquiditeitsbegroting
 • Examentraining

Kostencalculatie PDB

(10 bijeenkomsten)

 • Kostenindelingen
 • Kostprijsberekeningen
 • Direct costing
 • Afschrijvingen
 • Technische en economische levensduur
 • Break-evenanalyse
 • Resultatenanalyse
 • Spreadsheet
 • Examentraining

Bedrijfsadministratie PDB

(10 bijeenkomsten)

 • Journaliseren mutaties
 • Overzichten samenstellen
 • Kredietwaardigheid
 • Permanence
 • Duurzame productiemiddelen (DPM)
 • Vaste verrekenprijs
 • Examentraining

Diploma

U neemt deel aan de digitale examens van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Voor elk examen ontvangt u van de Associatie een certificaat. Bij een voldoende beoordeling van alle examens ontvangt u het officiële diploma 'Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)'.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 9 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 15 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 24 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentrainingen. U kunt deze opleiding ook grotendeels op afstand volgen op basis van e-learning (zie voor meer informatie Praktische informatie).

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld: € 1.895,-
Studiemateriaal: € 179,-
Examenkosten: € 492,-*
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
* Dit bedrag is inclusief de kosten voor examens die u aflegt bij de Nederlandse Associatie voor Examinering.
U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.