PRINCE2® Practitioner

Verdiep u volgens beproefde methode in projectmanagement

PRINCE2® is a registered trade mark of AXELOS Limited
035 - 7 604 850 Download brochure

Direct inschrijven

 
Algemeen

De training PRINCE2® Practitioner biedt u als ervaren projectmanager de mogelijkheid om uw kennis te verdiepen en uit te breiden. In deze training gaat u dieper in op de principes van projectmanagement volgens de PRINCE2®-methode. De training biedt u een uitdaging als het gaat om uw kennis en het kunnen toepassen van de PRINCE2®-methode. Bestuursacademie Nederland verzorgt deze training in samenwerking met businesspartner ISES. ISES is door APMG geaccrediteerd om deze trainingen te verzorgen en de examens af te nemen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat deze training voldoet aan alle gestelde kwaliteitseisen.

Uw resultaat

Na deze training heeft u essentiële kennis opgedaan op het gebied van projectmatig werken. Wat u heeft geleerd, kunt u direct concreet in uw eigen werkomgeving toepassen.

Doelgroep

De training is speciaal ontwikkeld voor projectleiders en projectmanagers die verregaande kennis wensen te bezitten voor het succesvol uitvoeren van PRINCE2®-projecten. U dient in het bezit te zijn van het certificaat 'PRINCE2® Foundation', verkregen door deelname aan het officiële PRINCE2®-examen. Daarnaast dient u te beschikken over ruime kennis en ervaring als projectleider.

Doel en opzet

Deze klassikale training wordt verzorgd door ervaren trainers met veel kennis van de PRINCE2®-projectmanagementmethode. In de training wordt aan de hand van een case de complete levenscyclus van een PRINCE2®-project doorlopen. In de training wordt gewerkt met theoriesessies, groeps- en individuele oefeningen en discussies, aan de hand van de case. Zo kunt u zich de theorie eigen maken en leert u deze toepassen op de praktijk. Tussen de 2 theorieblokken wordt een huiswerkopdracht in teamverband uitgevoerd die in de training nabesproken wordt. De opdracht bestaat uit het samenstellen van een Project Initiatie Document (PID).

U put uit het meest actuele studiemateriaal, dat perfect aansluit bij de exameneisen van deze training. Tevens beschikt u over een zeer moderne online leeromgeving, e-Connect. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft, plus aanvullende informatie. Daarnaast kunt u gemakkelijk communiceren met de overige deelnemers.

Studieprogramma

Programma

Dit programma wordt verzorgd in samenwerking met onze businesspartner ISES. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

De PRINCE2®-principes

 • Voortdurende zakelijke rechtvaardiging
 • Leren van ervaringen
 • Gedefinieerde rollen en verantwoordelijkheden
 • Managen per fase
 • Manage by exception
 • Productgerichte aanpak
 • Op maat maken voor de projectomgeving

De PRINCE2®-processen

 • Opstarten van een project
 • Initiëren van een project
 • Sturen van een project
 • Managen van een faseovergang
 • Managen van productontwikkeling
 • Beheersen van een fase
 • Afsluiten van een project

De PRINCE2®-thema's

 • Businesscase
 • Organisatie
 • Kwaliteit
 • Plannen
 • Risico's
 • Wijziging
 • Voortgang

Certificaat

U ontvangt het certificaat van deelname 'PRINCE2® Practitioner' van ISES. Na deze training bent u uitstekend voorbereid op het officiële examen PRINCE2® Practitioner.

Lesplanning

Data en plaatsen

[BN-TI-PRINC02]
Deze training duurt 4 dagen. Deze training wordt aangeboden in de regio's Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Let op: voor deze actualiteitendag is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.890,-
Trainingsmateriaal: € 130,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.