PHB BOA Domein II - Module 2

Wettelijke Kaders Milieu Specifiek

PHB BOA Domein II - Module 2

Wettelijke Kaders Milieu Specifiek

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze module Strafrecht en specifieke wet- en regelgeving gaat over aanhouding en verhoor, WED (Wet op de economische delicten), sfeerovergangen, bestuurlijke strafbeschikking milieu- en keurfeiten en informatieregime. Deze training is geschikt voor alle kleursporen en bereidt u uitstekend voor op het examen van ExTh. Bestuursacademie Nederland verzorgt immers al jaren Permanente Her- en Bijscholing (PHB) voor domein II en weet precies wat er van u verwacht wordt. U kunt er straks gegarandeerd voor zorgen dat strafbare milieudelicten worden opgespoord en weet precies hoe de mogelijke vervolging van de strafplegers verloopt.

Uw resultaat

Na het volgen van deze training en de bestudering van het studiemateriaal bent u in staat om het verplichte examenonderdeel succesvol af te sluiten. Als u alle verplichte onderdelen van het programma van PHB domein II succesvol afrondt, kunt u conform het beleid uw BOA-taak naar behoren uitvoeren en voldoet u weer volledig aan de kwaliteitseisen binnen uw vakgebied. Na deze training kunt u onder andere bepalen of er een redelijk vermoeden van schuld aan een strafbaar feit is. Daarnaast kunt u de eisen benoemen waaraan een verhoor moet voldoen en kunt u de procedure voor de bestuurlijke strafbeschikking milieu- en keurfeiten beschrijven.

Doelgroep

Deze training is van belang als u werkzaam bent in domein II Welzijn en Infrastructuur. U houdt zich bezig met natuur en milieu, arbeidsinspectie, voedsel- en warencontroles, dierenwelzijn, openbare gezondheid of fysieke leefomgeving. U bent in hoofdzaak belast met de opsporing van (economische) milieudelicten. U bent bijvoorbeeld milieuopsporingsambtenaar, inspecteur, jachtopziener, boswachter of flora- en faunabeheerder.

Aanpak

Elk studiejaar volgt u in principe 1 module van het totale aanbod op het gebied van Permanente Her- en Bijscholing (PHB). In deze training oefent u effectief met theorie en praktijkvragen die representatief zijn voor het landelijk examen van ExTH. Daarnaast wordt u via onze speciaal ingerichte online leeromgeving goed begeleid en voorbereid.

Tijdens dit eerste onderdeel van de PHB leert u alles over strafvordering en de algemene wet- en regelgeving op het gebied van milieu. De bijeenkomsten zijn ingericht op basis van de praktische toepasbaarheid van de theorie. Daarom wordt er veel geoefend met eigen voorbeelden uit de praktijk. U volgt het programma samen met andere deelnemers die elk hun eigen ervaringen hebben. Zo kunt u leren van de praktijkvoorbeelden van anderen en kunt u elkaar inspireren. Bovendien sluiten de trainingen van Bestuursacademie Nederland aan op de vastgestelde exameneisen van ExTh.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Aanhouding en verhoor
  • WED (Wet op de economische delicten)
  • Sfeerovergangen
  • Bestuurlijke strafbeschikking milieu- en keurfeiten
  • Informatieregime

Certificaat

Na het volgen van deze training kunt u zich aanmelden voor het examen bij ExTh. Hiervoor dient u zelf in te schrijven. De kosten voor het examen betaalt u ook rechtstreeks aan ExTh. Zie voor meer informatie over data en tarieven: www.exth.nl. U wordt getoetst door middel van een schriftelijk examen bestaande uit meerkeuzevragen. Ook ontvangt u een bewijs van deelname na afronding van de training.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag.

  • 20 november 2018
  • 3 april 2019

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-

Trainingskosten: € 449,-

Trainingsmateriaal: € 79,50

Reprorechten: € 15,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

PHB BOA Domein II - Module 2

Wettelijke Kaders Milieu Specifiek

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Bent u op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek uw wensen met een van onze  opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op uw vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we u dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.