PHB BOA Domein II - Module 1

Wettelijke Kaders Milieu Generiek

PHB BOA Domein II - Module 1

Wettelijke Kaders Milieu Generiek

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bent u BOA en werkzaam in domein II? Om ervoor te zorgen dat u aan de kwaliteitseisen binnen uw vakgebied blijft voldoen, bent u verplicht de Permanente Her- en Bijscholing (PHB) te volgen. Bestuursacademie Nederland verzorgt al jaren PHB voor domein II en weet wat er van u wordt verwacht. Tijdens deze opleiding zult u een 4-tal verplichte modules volgen gedurende de 5 jaar dat uw BOA-akte geldig is. Dit komt neer op in ieder geval 1 deel per jaar. In deze eerste module komen onder andere het opsporen van strafbare feiten, het verhoor en proces-verbaal aan bod. Deze training bereidt u uitstekend voor op het examen van ExTh.

Uw resultaat

Na het succesvol afleggen van alle verplichte onderdelen van het programma van PHB domein II kunt u conform het beleid uw BOA-taak naar behoren uitvoeren. Deze training van Bestuursacademie Nederland is volledig ingericht op de werkzaamheden die 80% van uw werk beslaan. Na afronding van deze training en de bestudering van het studiemateriaal bent u in staat om het verplichte examenonderdeel succesvol af te sluiten. Ook kunt u alles wat u geleerd heeft direct toepassen in de praktijk. Zo bent u in staat om te bepalen of er schuld aan een strafbaar feit is, kunt u de rechten van de verdachte omschrijven en weet u het doel en de eisen van een proces-verbaal. U weet precies wie waarvoor bevoegd is en welke vervolgstappen er in elke situatie genomen moeten worden.

Doelgroep

U bent BOA en dus neemt u deel aan het systeem van Permanente Her- en Bijscholing. U bent werkzaam in domein II Welzijn en Infrastructuur en houdt zich bezig met natuur en milieu, arbeidsinspectie, voedsel- en warencontroles, dierenwelzijn, openbare gezondheid of fysieke leefomgeving. U bent in hoofdzaak belast met de opsporing van (economische) milieudelicten en bent bijvoorbeeld milieuopsporingsambtenaar, inspecteur, jachtopziener, boswachter of flora- en faunabeheerder.

Aanpak

Elk studiejaar volgt u in principe 1 module van het totale aanbod op het gebied van Permanente Her- en Bijscholing (PHB). In deze training oefent u effectief met theorie en praktijkvragen die representatief zijn voor het landelijk examen van ExTH. Daarnaast wordt u via onze speciaal ingerichte online leeromgeving goed begeleid en voorbereid.

Tijdens deze training leert u alles over strafvordering en de algemene wet- en regelgeving op het gebied van milieu. De bijeenkomsten zijn ingericht op basis van de praktische toepasbaarheid van de theorie. Daarom wordt er veel geoefend met eigen voorbeelden uit de praktijk. U volgt het programma samen met andere deelnemers die elk hun eigen ervaringen hebben. Zo kunt u leren van de praktijkvoorbeelden van anderen en kunt u elkaar inspireren.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Strafrecht algemeen
 • Functioneren overeenkomstig het daartoe bepaalde in het WvSv
 • Functioneren overeenkomstig het daartoe bepaalde in het BBO
 • Samenwerking met de politie, ­omgevingsdiensten en overige ­ketenpartners
 • Het opsporen van strafbare feiten
 • Nederlands strafrecht
 • Integriteit ambtsmisdrijf
 • Strafbaar feit
 • Vormen van deelneming aan strafbare feiten
 • Jeugdige personen
 • Dwangmiddelen
 • Identiteitsbewijzen
 • Verhoor
 • Proces verbaal
 • WvSr in relatie tot de ambtenaar
 • WvSr overtredingen

Certificaat

Na het volgen van deze training kunt u zich aanmelden voor het examen bij ExTh. Hiervoor dient u zich zelf in te schrijven. De kosten voor het examen betaalt u ook rechtstreeks aan ExTh. Zie voor meer informatie over data en tarieven: www.exth.nl. U wordt getoetst door middel van een schriftelijk examen, bestaande uit meerkeuzevragen. Ook ontvangt u een bewijs van deelname na afronding van de training.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 0.5 dag.

 • 1 november 2018
 • 12 maart 2019

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-

Trainingskosten: € 249,-

Trainingsmateriaal: € 79,50

Reprorechten: € 15,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

PHB BOA Domein II - Module 1

Wettelijke Kaders Milieu Generiek

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Bent u op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek uw wensen met een van onze  opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op uw vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we u dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.