NIMA Communicatie A

Officiële NIMA-opleiding

035 - 7 604 850 Download brochureDirect inschrijven
 
Algemeen

In iedere organisatie draagt communicatie voor een belangrijk deel bij aan succes. Wilt u ook uw bijdrage leveren? Dan is het essentieel dat u beschikt over de nodige basiskennis van het communicatievak. Het is van belang dat u de mogelijke communicatie-instrumenten kent en succesvol weet toe te passen. Met deze alom gewaardeerde opleiding NIMA Communicatie A kwalificeert u zich als deskundige binnen het vakgebied communicatie. U kiest met deze opleiding voor een praktijkgerichte aanpak en een hoge slagingskans. De opleiding wordt verzorgd door onze businesspartner NCOI. NCOI is niet voor niets al jarenlang een zeer succesvolle NIMA-opleider. Met deze opleiding wordt u dan ook uitstekend voorbereid op het officiële examen NIMA Communicatie A.

Doelgroep

U wilt zich verregaand ontwikkelen op het gebied van professionele communicatie. Daarnaast wilt u graag een officieel NIMA-diploma behalen. Dan is deze boeiende en praktijkgerichte opleiding een uitstekende keuze.

Doel en opzet

Het voornaamste doel van de opleiding NIMA Communicatie A is u optimaal voor te bereiden op het succesvol afronden van het examen NIMA Communicatie A. Met onze aanpak gaat dat zeker lukken. Op zeer praktijkgerichte wijze gaat u aan de slag met de kernelementen van communicatie, planning en strategie. Ook leert u alles over de uitvoeringsfase. U verdiept zich in interne, concern- en marketingcommunicatie. Daarnaast doet u kennis en vaardigheden op voor succesvolle inzet van media en pers.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Vooropleiding

U heeft een vooropleiding op minimaal HAVO- of MBO-niveau.

Online leeromgeving

U ontvangt voor aanvang van iedere module het benodigde studiemateriaal. Dit sluit naadloos aan bij de NIMA-exameneisen. Daarnaast krijgt u toegang tot de online leeromgeving.

Studieprogramma

Programma

Het programma is als volgt opgebouwd:

Kernelementen communicatie

 • Begrippen en relevantie van communicatie
 • De interne en externe omgeving
 • Organisatie- en communicatiestructuur
 • Onderzoek en gegevensverzameling

Communicatieplanning en -strategie

 • Doelstellingen en doelgroepen
 • Strategie en planning van communicatie
 • Middelenmix en communicatieplan

Uitvoeringsfase

 • Conceptontwikkeling en briefing
 • Conceptuitvoering

Interne communicatie

 • Belang van interne communicatie
 • Interne communicatiestromen

Concerncommunicatie

 • Public affairs
 • Crisiscommunicatie
 • Arbeidsmarktcommunicatie
 • Community relations

Marketingcommunicatie

 • Direct marketing en salespromotion
 • Beursverkoop en sponsoring
 • Retail- en instore communicatie

Media

 • Medialandschap
 • Gedrukte media
 • Radio, tv en internet

De pers

 • Actief persbeleid
 • Persconferentie en persberichten

NIMA-examentraining

 • Gerichte voorbereiding op NIMA-examen
 • Oefenen van opgaven

NIMA-examen

De examens voor het diploma 'NIMA Communicatie A' worden regelmatig aangeboden. Kijk voor de actuele data op www.nima.nl. U wordt door NIMA benaderd om deel te nemen aan de examens. NIMA zorgt ervoor dat u goed wordt geïnformeerd. Uiteraard bereiden wij u uitstekend voor op dit examen. Voor het totale examen van NIMA Communicatie (A1 en A2) betaalt u € 500,- rechtstreeks aan NIMA. De prijzen zijn onder voorbehoud van tariefswijzigingen door NIMA.

Diploma

Het examen NIMA Communicatie A legt u af bij NIMA. U wordt door NIMA benaderd om deel te nemen aan de examens. U behaalt het zeer gewaardeerde diploma 'NIMA Communicatie A'. Iedereen die het NIMA-diploma heeft behaald, wordt automatisch ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister. Het register geeft inzicht in wie wanneer welke NIMA-diploma's heeft behaald. Kijk op www.nima.nl/nima-diplomaregister voor meer informatie.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 8 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 9 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 18 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-Learning (zie Praktische informatie voor meer informatie).

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.290,-
Studiemateriaal: € 200,-

Examenkosten:
Examen NIMA A1 € 250,-*
Examen NIMA A2 € 250,-*
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

* De kosten van de NIMA-examens betaalt u rechtstreeks aan NIMA. De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen door NIMA.
U kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.