Mediawoordvoering

Uw boodschap helder overbrengen in de media

Training
Bekijk kostenspecificatie
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Mediawoordvoering is een vak. Een vak dat u kunt leren en waarin u beter wordt naarmate u het vaker doet. Als u maar van meet af aan één ding goed in uw hoofd prent: contact met de pers is geen eenrichtingsverkeer. Het belangrijkste wapen van een journalist is niet zijn mond, dat zijn zijn oren. Wat zegt u en waarom zegt u het? Wat zegt u niet? Heeft u niet iets te verbergen? In deze praktische training wordt u uitstekend voorbereid op het omgaan met de media en leert u effectief anticiperen op ervaren journalisten.

Uw resultaat

Na afloop van deze training heeft u zicht op de werkwijze van een journalist en beschikt u over de tools om op deze werkwijze in te spelen. U weet precies hoe u zich moet gedragen tijdens perscontacten en kunt uw kernboodschap duidelijk en op de gewenste manier overbrengen.

Doelgroep

Heeft u als bestuurder, (beleids)medewerker of communicatieadviseur te maken met perscontacten en wilt u in staat zijn uw kernboodschap sterk over te brengen? Dan is dit een interessante training voor u.

Aanpak

Deze eendaagse training is gericht op het omgaan met media, zoals televisie en radio. U gaat op praktische wijze aan de slag en oefent de hele dag door nieuwe vaardigheden met uw trainer en een cameraman. Gezamenlijk met de andere deelnemers bekijkt u de opnamen terug en wordt er feedback gegeven. Dit leidt tot een uiterst leerzame trainingservaring.

Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Wat is mijn kernboodschap?
  • Hoe kleed ik mijn boodschap in?
  • Voor welk type pers treed ik op?
  • Wat zijn de mores in perscontacten?
  • Hoe werkt een journalist?
  • Hoe gedraag ik me tijdens perscontacten?
  • Welke tools heb ik tot mijn beschikking?

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Mediawoordvoering’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 650,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 650,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren