Maatschappelijke Verantwoording in een Politiek-Bestuurlijke Omgeving

Onderdeel van de Leergang Leiderschap in de Publieke Sector

Maak ethiek en integriteit bespreekbaar in uw organisatie
Management (Vak)opleiding
2 Dagen Dag 1 Regio Bekijk kostenspecificatie
Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Hoe maakt u in uw functie ethiek en integriteit bespreekbaar binnen uw organisatie? Hoe gaat u om met ethische dilemma’s? Misschien stelt u zichzelf die vragen weleens. Als u over bruikbare instrumenten wilt beschikken die u direct kunt inzetten, zult u veel profijt hebben van deze training. Bestuursacademie Nederland heeft die speciaal ontwikkeld voor de groep ervaren en ambitieuze topfunctionarissen die werkzaam zijn in een politiek-bestuurlijke omgeving en die een nieuwe stap in hun persoonlijke ontwikkeling willen zetten. Aan bod komen onderwerpen die u zeer zullen aanspreken, omdat u daar in uw eigen werkomgeving mee te maken heeft.

Uw resultaat

Na afloop van deze training heeft u kennisgemaakt met relevante ontwikkelingen binnen en rondom het lokaal openbaar bestuur met betrekking tot het thema ‘ethiek en integriteit’. U heeft kennisgemaakt met een aantal actuele theorieën en methodieken rondom ethiek, integriteit en ethische dilemma’s en u kunt deze verder uitdiepen. U kunt situaties vanuit verschillende invalshoeken benaderen en uw functioneren hierop afstemmen.

Doelgroep

U bent op strategisch niveau werkzaam in de publieke sector en u heeft minimaal 3 jaar ervaring in uw functie. U beschikt over reflectief vermogen, een open leerhouding en academisch werk- en denkniveau. Daarnaast kunt u verwoorden wat uw ervaringen in en naast het openbaar bestuur zijn en wat uw ambities en leerdoelen zijn.

Aanpak

Na aanmelding vragen wij u een intakeformulier in te vullen. Naar aanleiding van uw intake worden verwachtingen afgestemd en worden uw persoonlijke leerdoelen bepaald. De training sluit aan bij actuele vraagstukken over maatschappelijke verantwoording. Het opereren in een politiek-bestuurlijke omgeving staat hierbij centraal. Bovendien richt het programma zich op het versterken van uw functioneren, zowel in persoonlijke als in professionele zin.

Voor griffiers is het goed te weten dat de Leergang Leiderschap in de Publieke Sector door het International Institute of Municipal Clerks (IIMC) erkend is. Deze opleiding levert griffiers 60 Advanced Education-punten op en stelt hen in staat de internationaal erkende titel MMC (Master Municipal Clerk) te behalen.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Bestuurlijke ethiek
  • YX-model
  • Code goed bestuur
  • Deugdenethiek in de hedendaagse context
  • Omgaan met ethische dilemma’s

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Maatschappelijke Verantwoording in een Politiek-Bestuurlijke Omgeving’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training bestaat uit 2 aaneengesloten dagen. De eerste trainingsdag heeft een avondprogramma waarbij een hotelovernachting is inbegrepen. De training wordt verzorgd in de regio Epe.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Februari 2019 Dag Maandag Epe

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Juni 2019 Dag Maandag Epe
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld € 35,-
Trainingskosten € 1.229,-
Trainingsmateriaal € 50,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,-
Locatiekosten € 59,-
Reprorechten € 15,-
Diner € 25,50
Hotelovernachting € 100,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.563,50

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 1.229,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Reprorechten: € 15,-
Diner: € 25,50
Hotelovernachting: € 100,-
Hotel-, locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen

Gemiddelde beoordeling op basis van 1 ervaring

8
Maatschappelijke Verantwoording in een Politiek-Bestuurlijke Omgeving
8 10

Prima training

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren