MBO Vakopleiding Facilitaire Dienstverlening

Concreet aan de slag in een praktijkgericht programma

Facilitair Management MBO niveau
Bekijk kostenspecificatie
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

U bent misschien al enige tijd werkzaam in de facilitaire dienstverlening of u zou een functie in dit vakgebied willen vervullen. In deze efficiƫnte opleiding staat de kern van facilitaire dienstverlening centraal. U krijgt zicht op alle facilitaire processen in de organisatie en verdiept u in logistiek en kwaliteitsmanagement. Daarnaast leert u wat er allemaal komt kijken bij het beheer van gebouwen. Zo wordt u uitstekend voorbereid op de praktijk.

Subsidie

Dit programma komt mogelijk in aanmerking voor subsidie door middel van het NCOI Flexibiliteitsprogramma. Zie Praktische informatie.

Doelgroep

U bent werkzaam in de facilitaire dienstverlening en u wilt u graag met een korte, effectieve opleiding verder ontwikkelen. Ook als u nog niet werkzaam bent in de facilitaire dienstverlening, maar dit wel graag wilt, is deze opleiding zeer geschikt.

Vooropleiding

U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding volgt u inspirerende bijeenkomsten. U ontwikkelt de fundamentele kennis en vaardigheden die u nodig heeft als professioneel medewerker in de facilitaire dienstverlening. Zo leert u facilitair inkopen, gaat u aan de slag met inrichting en onderhoud van gebouwen en ontwikkelt u de vaardigheden om op klantgerichte wijze facilitaire diensten te verlenen. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten. Zij kennen en begrijpen uw dagelijkse beroepspraktijk. Hierdoor kunnen zij u uitstekend begeleiden. Ook voert u verschillende praktijkopdrachten uit. Hierin past u alles wat u leert toe.

Voorbereiding en studiebelasting

U kunt uitgaan van een studiebelasting van ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Facilitaire dienstverlening

(6 bijeenkomsten)

 • Facilitaire processen binnen organisaties
 • Facilitair dienstverlenen
 • Kwaliteitsmanagement
 • Logistiek en facilitair management
 • Facilitair inkopen
 • Facilitaire technologie: IT en telecom

Gebouwenbeheer

(6 bijeenkomsten)

 • Gebouwen, faciliteiten en beheer
 • Inrichting en huisvesting
 • Bijzondere gebouwen en voorzieningen
 • Magazijnen
 • Textiel en disposables
 • Bewegwijzering en verhuizing
 • Onderhoud en schoonmaak
 • Beveiliging

Diploma

U rondt beide modules af met een digitaal examen. Het voordeel hiervan is dat u zelf kunt inplannen waar en wanneer u examen doet. Heeft u een voldoende voor alle onderdelen behaald, dan ontvangt u het instituutsdiploma ‘MBO Vakopleiding Facilitaire Dienstverlening’.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie E-learning voor meer informatie).

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.590,-
Studiemateriaal: € 250,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.590,-
Studiemateriaal: € 250,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren