MBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Leer alles wat belangrijk is voor u als maatschappelijk werker

Leer alles wat belangrijk is voor u als maatschappelijk werker
035 - 7 604 850 00 - 00 000 000 Download brochureDirect inschrijven
 

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Als maatschappelijk werker begeleidt en helpt u mensen die door problemen niet goed kunnen meekomen in de maatschappij. U helpt mensen zelfstandiger en beter hun dagelijks leven te leiden. Dit is uitdagend werk. U krijgt bijvoorbeeld te maken met verslavingsproblemen, onveilige situaties, armoede en verschillende culturen. Deze korte MBO-opleiding wordt verzorgd in samenwerking met onze businesspartner het MBO College van NCOI. U leert alles wat nodig is om met dit soort zaken goed om te gaan en de juiste ondersteuning en begeleiding te bieden. Zo vindt u in deze praktijkgerichte opleiding de voorbereiding op en ondersteuning bij uw werk in de sociaal-maatschappelijke dienstverlening.

Doelgroep

U bent maatschappelijk werker of u wilt dit worden. Daarom wilt u alles leren over maatschappelijk werk en de sociaal-maatschappelijke problemen die er in Nederland zijn. Ook wilt u werken aan uw begeleidingsvaardigheden. Dan is deze opleiding perfect voor u.

Doel en opzet

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze opleiding uniek. U ontwikkelt de kennis en vaardigheden die u nodig heeft als maatschappelijk werker. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten. U voert naast de bijeenkomsten verschillende praktijkopdrachten uit waarin u de geleerde theorie toepast.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen vooropleidingseisen. De opleiding wordt aangeboden op MBO-niveau.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de opleiding heeft u toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving.

Studieprogramma

Programma

De opleiding bestaat uit 2 modules:

Maatschappelijk werk

(6 bijeenkomsten)

  • Maatschappelijk werk in Nederland
  • Werkterrein en partners
  • Inventariseren van de zorgvraag en planmatig ondersteunen
  • Ondersteunen bij sociaal-maatschappelijke problemen
  • Eigen rol en veiligheid

Sociaal-maatschappelijke problematiek

(6 bijeenkomsten)

  • Verslavingszorg
  • Psychosociale problemen en psychiatrie
  • Sociale problemen en huiselijk geweld
  • Armoede en schuldhulpverlening
  • Culturele diversiteit

Diploma

U sluit beide modules af met een schriftelijk examen. Heeft u voor alle onderdelen een voldoende behaald, dan ontvangt u het diploma 'MBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening'. Met dit diploma kunt u doorstuderen naar diverse erkende MBO-opleidingen (niveau 4) van onze businesspartner het MBO College van NCOI.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-Learning (zie voor meer informatie Praktische informatie).

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.590,-
Studiemateriaal: € 250,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
U kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.