Kwijtschelding

Actuele aspecten van kwijtschelding in de praktijk

De basis van alle aspecten van kwijtschelding
Belastingen HBO niveau
2 Maanden Dag 1 Regio Bekijk kostenspecificatie
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Kwijtschelding maakt een wezenlijk onderdeel uit van elke overheidsorganisatie. Belangrijk dus, dat u de meest actuele en essentiële kennis in huis heeft, maar vooral ook weet hoe u deze kunt toepassen. Wanneer heeft iemand recht op kwijtschelding en wanneer is die gedeeltelijk of geheel? Onder begeleiding van professionals uit de praktijk krijgt u inzicht in alle aspecten van kwijtschelding. Vervolgens gaat u hiermee direct aan de slag in uw eigen werkomgeving. Aan het einde van de opleiding heeft u inzicht in kwijtschelding en weet u deze professioneel in te zetten.

Doelgroep

U zoekt een opleiding op hoger niveau die, naast een solide basiskennis, ook specialistische kennis en praktische toepassing biedt op het gebied van kwijtschelding.

Vooropleiding

U heeft minimaal 2 jaar ervaring binnen een afdeling Inning en Invordering of u bent in het bezit van het diploma Basisopleiding Belastingen (BMLO). De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau.

Doel en opzet

Tijdens de opleiding werkt u aan een praktijkgerichte opdracht die u in uw eigen werkomgeving gaat uitvoeren. Hierdoor kunt u het geleerde meteen toepassen in de praktijk onder begeleiding van uw ervaren docent. Na het afronden van deze opleiding bent u volledig op de hoogte van alle aspecten die te maken hebben met kwijtschelding voor particulieren of voor ondernemingen en weet u welke regelingen er getroffen moeten worden.Deze opleiding is onderdeel van de opleiding Invorderingsambtenaar (IVA) van Bestuursacademie Nederland. Die opleiding heeft het predicaat Registeropleiding SPMBO/FOLO.

Voorbereiding en studiebelasting

Afhankelijk van uw vooropleiding en werkervaring kunt u rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 6-8 uur per bijeenkomst.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

Studieprogramma

Programma

In deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Kwijtschelding particulieren
  • Kwijtschelding ondernemingen
  • Kostendelersnorm
  • Kwijtschelding studenten Leidraad Invordering
  • Blijverslening
  • Geautomatiseerde kwijtschelding 2.0

Diploma

De opleiding rondt u af met een praktijkgerichte opdracht. Wanneer u hiervoor een voldoende resultaat heeft behaald, ontvangt u het diploma ‘Kwijtschelding’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 2 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. Deze dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld € 35,-
Cursusgeld € 1.429,-
Studiemateriaal € 50,-
Examenkosten € 195,-
Arrangementen (F&B, niet verrekenbare BTW) € 150,-
Locatiekosten € 177,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 2.051,-

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Cursusgeld: € 1.390,-
Studiemateriaal: € 50,-
Examenkosten: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen

Meer informatie

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.