Juridische Kwaliteitszorg

Hét instrument om juridische risico’s te managen en beheersen

Juridisch HBO niveau
2 Maanden Dag 8 Regio's
Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Juridische kwaliteitszorg is een onderwerp dat bij veel organisaties hoog op de agenda staat. Burgers en bedrijven worden steeds mondiger en stellen de overheid meer en meer aansprakelijk. Juridische kwaliteitszorg is hét instrument dat de overheid in staat stelt om juridische risico’s te managen en beheersen. In deze opleiding leert u hoe u dit instrument effectief kunt toepassen in de praktijk.

Doelgroep

U bent beleidsmedewerker of adviseur Algemeen Juridische Zaken/Bestuurlijke Zaken en wilt kennismaken met juridische kwaliteitszorg. Of u bent (toekomstig) medewerker juridische kwaliteitszorg. Ook wanneer u zich vanwege functie-uitbreiding of taakverandering in korte tijd dit onderwerp eigen moet maken, is deze opleiding geschikt.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Deze opleiding sluit aan op HBO-werk- en -denkniveau.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding worden diverse werkvormen gebruikt. Het overbrengen van de theorie naar uw praktijk staat centraal. Praktijkopdrachten en casuïstiek helpen hierbij. Na afloop van deze opleiding zijn uw competenties op het gebied van juridische kwaliteitszorg uitstekend ontwikkeld.

Voorbereiding en studiebelasting

Afhankelijk van uw vooropleiding en werkervaring moet u rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 5-8 uur per dagbijeenkomst.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

Studieprogramma

Programma

In deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Risico’s in besluitvorming benoemen en kwalificeren
  • Risicoanalyse maken
  • Stappenplan ter voorkoming of vermindering van juridische risico’s

Diploma

De opleiding wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht van Bestuursacademie Nederland. Als u deze met goed gevolg afrondt, ontvangt u het diploma ‘Juridische Kwaliteitszorg’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Maandag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Maandag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Maandag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Maandag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Maandag Zwolle

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Maandag Arnhem

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Maandag Groningen

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Maandag Den Haag
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld € 35,-
Cursusgeld € 995,-
Studiemateriaal € 50,-
Examenkosten € 195,-
Locatiekosten € 69,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 55,50
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.399,50

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Cursusgeld: € 995,-
Studiemateriaal: € 50,-
Examenkosten: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen

Meer informatie

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.