Juridische Aspecten van Beschikkingen

Aan de slag met vragen over beschikkingen

Juridisch Training
Bekijk kostenspecificatie
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Uit legal audits, adviezen van bezwarencommissies en jurisprudentie blijkt dat de motivering van beschikkingen vaak onvoldoende is. Schrijft u regelmatig beschikkingen? Maar weet u niet precies aan welke juridische aspecten deze beschikkingen moeten voldoen? Dan is deze training iets voor u. In deze training leert u welke regels gelden op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en hoe u deze toepast. Daarnaast verdiept u zich in de opbouw en kenmerken van een goede motivering. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan de opbouw en leesbaarheid van een document. Een praktijkgerichte training waarvan u in uw eigen werkomgeving direct veel profijt zult hebben.

Uw resultaat

Na afloop van de training weet u wanneer er sprake is van een beschikking. Ook weet u aan welke eisen het besluitvormingsproces en de uiteindelijke beschikking moeten voldoen. U oefent daarnaast met het verbeteren van beschikkingen. Bovendien kent u de eisen waaraan een goede motivering moet voldoen.

Doelgroep

U bent belast met de uitvoering van wetten, verordeningen en regelingen. U schrijft in uw dagelijkse werk beschikkingen.

Aanpak

In deze training gaat u aan de hand van voorbeelden uit de praktijk aan de slag met het schrijven van beschikkingen. Hierbij is vooral aandacht voor het opstellen van een goede motivering. De training kent een interactief karakter. Op deze manier wordt de training optimaal afgestemd op uw eigen werkzaamheden en kunt u uw kennis en vaardigheden direct in uw werk toepassen. Dat zult u als heel inspirerend en aantrekkelijk ervaren.

Studieprogramma

Programma

In deze training worden diverse juridische onderwerpen behandeld, zoals:

  • Wanneer is er al sprake van een beschikking, wat zijn de eisen procedureel en inhoudelijk
  • De kenmerken van een goede motivering
  • De opbouw van een motivering
  • Ingaan op zienswijzen en het weerleggen van argumenten
  • Verwijzen naar in- en externe adviezen
  • Oefenen, toetsen en feedback tussen de trainingsdagen door

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Juridische Aspecten van Beschikkingen’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 890,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 890,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren