In de ‘Geest’ van de Omgevingswet

Met praktische training goed voorbereid op nieuwe wet

Omgevingswet Training
2 Maanden Dag 8 Regio's Bekijk kostenspecificatie
Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Met de Omgevingswet vereenvoudigt de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling. Gemeenten en provincies zijn straks verplicht een omgevingsvisie te maken, waarin ze rekening houden met de verschillende belangen in een gebied. Dat betekent dat de ketenpartners nauwer moeten samenwerken. Niet alleen met elkaar, maar ook met inwoners en ondernemers. Bedrijven die een activiteit willen starten hoeven met de komst van de omgevingswet nog maar één vergunning aan te vragen (de omgevingsvergunning), waarna de gemeente of de provincie een beslissing neemt. Wilt u zich goed voorbereiden op de nieuwe Omgevingswet? En wilt u weten wat er allemaal gaat veranderen? Volg dan deze training.

Uw resultaat

Tijdens deze training krijgt u een goed overzicht van en inzicht in de nieuwe Omgevingswet. U krijgt antwoord op de volgende vragen: Welke instrumenten kent de wet? Wat gaat er veranderen? Waar moet ik nu al rekening mee houden, gelet op de toekomstige inwerkingtreding van de wet? Na afloop bent u uitstekend voorbereid op de komst van de nieuwe wet.

Doelgroep

U bent als projectleider belast met de implementatie van de Omgevingswet. Of u bent beleidsmedewerker of afdelingsmanager ruimtelijke ordening en welzijn.

Aanpak

Tijdens de training wisselen we de nieuwe theorie af met concrete cases, die vanzelfsprekend toegesneden zijn op uw werkpraktijk. Daarnaast is er voldoende ruimte voor vragen en discussies over de nieuwe wet.

Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen in de training aan bod:

  • Stand van zaken wetgeving. Welke onderwerpen zijn al vastgesteld en welke onderwerpen dienen nog besloten te worden
  • Het proces om te komen tot een Omgevingsvisie
  • Het proces om te komen tot een Omgevingsplan
  • Welke lokale afwegingsruimte is mogelijk en hoe komen we tot een goede afweging van belangen
  • Welke gevolgen heeft de nieuwe wet voor uw organisatie en uw medewerkers
  • Welke gevolgen heeft de wet op de Informatiehuishouding

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat van deelname ‘In de ‘Geest’ van de Omgevingswet’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Juni 2018 Dag Woensdag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Juni 2018 Dag Woensdag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Juni 2018 Dag Woensdag Regio Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Juni 2018 Dag Woensdag Regio Eindhoven

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Juni 2018 Dag Woensdag Regio Zwolle

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Juni 2018 Dag Woensdag Regio Groningen

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Juni 2018 Dag Woensdag Regio Arnhem

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Juni 2018 Dag Woensdag Regio Den Haag
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld € 35,-
Trainingskosten € 890,-
Trainingsmateriaal € 50,-
Locatiekosten € 59,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.084,-

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 890,-
Trainingsmateriaal € 50,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.