Hoe Werkt een Stembureau

Leer stembureauleden te instrueren

035 - 7 604 850 Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven
 
Algemeen

U wilt volledig geïnformeerd worden over uw taken en verantwoordelijkheden als stembureaulid of -voorzitter. Ook wilt u weten welke maatregelen getroffen dienen te worden bij onregelmatigheden voor, tijdens of na het uitbrengen van de stemmen. Deze praktijkgerichte training brengt u volledig op de hoogte van de wettelijke procedures en de gang van zaken op het stembureau.

Uw resultaat

Na deze training bent u geïnformeerd over de rol van stembureaus, hoofdstembureaus, centraal stembureaus en het toezicht. Ook weet u hoe u de stembureauleden moet instrueren.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor beleidsmedewerkers en teamleiders die verantwoordelijk zijn voor de aansturing van de stembureaus en de instructie van de stembureauleden.

Aanpak

U leert tijdens de training over de verschillende soorten stembureaus. Daarnaast krijgt u informatie over het omgaan met onregelmatigheden en het aansturen van stembureauleden. De training wordt verzorgd door ervaren praktijkdocenten die het vak verstaan. Zij helpen u verder met de juiste tips, inzichten en ervaringen uit de praktijk. In de training wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heeft u een zeer geavanceerde online leeromgeving ter beschikking.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze online leeromgeving.

Studieprogramma

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • De verschillende stembureaus
  • Wettelijke procedures op het stembureau
  • Het invullen van het proces-verbaal
  • Verkiezingsfraude
  • Maatregelen bij onregelmatigheden voor, tijdens en na het stemmen
  • Het instrueren van de stembureauleden

Certificaat

U ontvangt na afloop van deze training het certificaat ‘Hoe Werkt een Stembureau’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Dag Maandag Regio Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Dag Dinsdag Regio Eindhoven

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Dag Woensdag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Dag Donderdag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Dag Vrijdag Regio Zwolle

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Maandag Regio Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Dinsdag Regio Eindhoven

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Woensdag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Donderdag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Vrijdag Regio Zwolle
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 490,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.