Het Coachen van stakeholders in de publieke sector

Onderdeel van de Leergang Leiderschap in de Publieke Sector

Het Coachen van stakeholders in de publieke sector

Onderdeel van de Leergang Leiderschap in de Publieke Sector

Vakgebied

Management

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Vakgebied

Management

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het opereren in een politiek-bestuurlijk krachtenveld betekent ook het coachen van stakeholders. Wilt u weten hoe u dit het beste kunt doen? In deze training ontdekt u wat uw eigen talenten als coach zijn en hoe u coaching als instrument inzet. Centraal staan het nut en de mogelijkheden van het coachen van politici en bestuurders. Wilt u zich ontwikkelen op het gebied van het coachen en begeleiden van stakeholders? Dan is deze training zeer interessant voor u. De training is speciaal ontwikkeld voor ervaren en ambitieuze topfunctionarissen die werkzaam zijn in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Uw resultaat

Na afloop van deze training heeft u kennisgemaakt met relevante ontwikkelingen binnen en rondom het thema ‘coachen van stakeholders’. U bent op de hoogte van een aantal belangrijke methodieken ten aanzien van coaching en kunt deze toepassen. U kunt situaties vanuit verschillende invalshoeken benaderen en uw functioneren hierop afstemmen.

Doelgroep

U bent topfunctionaris en op strategisch/tactisch niveau werkzaam in de publieke sector. U heeft minimaal 3 jaar ervaring in uw functie. U beschikt over reflectief vermogen, een open leerhouding en academisch werk- en denkniveau. Daarnaast kunt u verwoorden wat uw ervaringen in en naast het openbaar bestuur zijn en wat uw ambities en leerdoelen zijn.

Aanpak

Na aanmelding vragen wij u een intakeformulier in te vullen. Naar aanleiding van uw intake worden uw persoonlijke leerdoelen bepaald. Het opereren in een krachtenveld betekent ook klankborden en coachen van stakeholders. In deze training ontdekt u wat een coachende grondhouding is en zet u de eerste stappen om deze te ontwikkelen. U leert wat uw eigen talenten als coach zijn en hoe u zelf coaching als instrument kunt inzetten.

De training sluit aan bij actuele vraagstukken over en onderzoeken naar het openbaar bestuur. Het opereren in een politiek-bestuurlijke omgeving staat hierbij centraal: met aandacht voor dilemma’s en spanningsvelden. Het programma richt zich op het versterken van uw functioneren, zowel in persoonlijke als in professionele zin. Deze training vormt een onderdeel van de Leergang Leiderschap in de Publieke Sector.

Voor griffiers is het goed te weten dat de Leergang Leiderschap in de Publieke Sector door het International Institute of Municipal Clerks (IIMC) erkend is. Deze leergang levert griffiers 60 Advanced Education-punten op en stelt hen in staat de internationaal erkende titel MMC (Master Municipal Clerk) te behalen. Meer informatie hierover vindt u op onze website www.bestuursacademie.nl.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Visie op coaching
  • Coachingsvaardigheden ontwikkelen (effectief en ontwikkelingsgericht vragen stellen, luisteren op ­verschillende niveaus, feedback geven)
  • Kennis van de opbouw van een ­coachingsgesprek
  • Handvatten om het zelfsturend, ­zelf­lerend en zelfoplossend vermogen van de gecoachte te vergroten
  • Handvatten om het commitment van de gecoachte op resultaatgerichte actieplannen te kunnen versterken, zodat deze zelf in beweging komt en effectiever gedrag vertoont

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Het Coachen van Stakeholders in de Publieke Sector’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen.

  • 7 en 8 januari 2019
  • 6 en 7 mei 2019

De training wordt verzorgd in de regio Epe.

Deze training bestaat uit 2 aaneengesloten dagen. De eerste trainingsdag heeft een avondprogramma waarbij een hotelovernachting is inbegrepen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-

Trainingskosten: € 1.229,-

Trainingsmateriaal: € 50,-

Reprorechten: € 15,-

Diner: € 25,50

Hotelovernachting: € 100,-

Hotel-, locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Het Coachen van stakeholders in de publieke sector

Onderdeel van de Leergang Leiderschap in de Publieke Sector

Vakgebied

Management

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Bent u op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek uw wensen met een van onze  opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op uw vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we u dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.