Het Coachen van stakeholders in de publieke sector

Onderdeel van de Leergang Leiderschap in de Publieke Sector

Ontwikkel uw coachingsvaardigheden en zet het in als instrument
Management Training
2 Dagen Dag 1 Regio Bekijk kostenspecificatie
Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Het opereren in een politiek-bestuurlijk krachtenveld betekent ook het coachen van stakeholders. Wilt u weten hoe u dit het beste kunt doen? In deze training ontdekt u wat uw eigen talenten als coach zijn en hoe u coaching als instrument inzet. Centraal staan het nut en de mogelijkheden van het coachen van politici en bestuurders. Wilt u zich ontwikkelen op het gebied van het coachen en begeleiden van stakeholders? Dan is deze training zeer interessant voor u. De training is speciaal ontwikkeld voor ervaren en ambitieuze topfunctionarissen die werkzaam zijn in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Uw resultaat

Na afloop van deze training heeft u kennisgemaakt met relevante ontwikkelingen binnen en rondom het thema ‘coachen van stakeholders’. U bent op de hoogte van een aantal belangrijke methodieken ten aanzien van coaching en kunt deze toepassen. U kunt situaties vanuit verschillende invalshoeken benaderen en uw functioneren hierop afstemmen.

Doelgroep

U bent topfunctionaris en op strategisch/tactisch niveau werkzaam in de publieke sector. U heeft minimaal 3 jaar ervaring in uw functie. U beschikt over reflectief vermogen, een open leerhouding en academisch werk- en denkniveau. Daarnaast kunt u verwoorden wat uw ervaringen in en naast het openbaar bestuur zijn en wat uw ambities en leerdoelen zijn.

Aanpak

Na aanmelding vragen wij u een intakeformulier in te vullen. Naar aanleiding van uw intake worden uw persoonlijke leerdoelen bepaald. Het opereren in een krachtenveld betekent ook klankborden en coachen van stakeholders. In deze training ontdekt u wat een coachende grondhouding is en zet u de eerste stappen om deze te ontwikkelen. U leert wat uw eigen talenten als coach zijn en hoe u zelf coaching als instrument kunt inzetten.

De training sluit aan bij actuele vraagstukken over en onderzoeken naar het openbaar bestuur. Het opereren in een politiek-bestuurlijke omgeving staat hierbij centraal: met aandacht voor dilemma’s en spanningsvelden. Het programma richt zich op het versterken van uw functioneren, zowel in persoonlijke als in professionele zin. Deze training vormt een onderdeel van de Leergang Leiderschap in de Publieke Sector.

Voor griffiers is het goed te weten dat de Leergang Leiderschap in de Publieke Sector door het International Institute of Municipal Clerks (IIMC) erkend is. Deze leergang levert griffiers 60 Advanced Education-punten op en stelt hen in staat de internationaal erkende titel MMC (Master Municipal Clerk) te behalen.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Visie op coaching
  • Coachingsvaardigheden ontwikkelen (effectief en ontwikkelingsgericht vragen stellen, luisteren op ­verschillende niveaus, feedback geven)
  • Kennis van de opbouw van een ­coachingsgesprek
  • Handvatten om het zelfsturend, ­zelf­lerend en zelfoplossend vermogen van de gecoachte te vergroten
  • Handvatten om het commitment van de gecoachte op resultaatgerichte actieplannen te kunnen versterken, zodat deze zelf in beweging komt en effectiever gedrag vertoont

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Het Coachen van Stakeholders in de Publieke Sector’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen. De training wordt verzorgd in de regio Epe.

Deze training bestaat uit 2 aaneengesloten dagen. De eerste trainingsdag heeft een avondprogramma waarbij een hotelovernachting is inbegrepen.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Januari 2019 Dag Maandag Epe

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Mei 2019 Dag Maandag Epe
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld € 35,-
Trainingskosten € 1.229,-
Trainingsmateriaal € 50,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,-
Locatiekosten € 59,-
Reprorechten € 15,-
Diner € 25,50
Hotelovernachting € 100,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.563,50

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 1.229,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Reprorechten: € 15,-
Diner: € 25,50
Hotelovernachting: € 100,-
Hotel-, locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren