HBO Bachelor Bedrijfskunde, specialisatie Management voor overheid en non-profit

Beleid, Bestuur en Management HBO Bacheloropleiding
Bekijk kostenspecificatie
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Deze specialisatie van de HBO Bachelor Bedrijfskunde van onze businesspartner Hogeschool ISBW biedt u een praktijkgericht, volledig en erkend programma op het gebied van management voor overheid en non-profit. Met de kennis en vaardigheden die aan bod komen ontwikkelt u zich tot een bedrijfskundig professional, die inzicht heeft in besturing, strategievorming en verandering van de publieke sector. U weet welke factoren van belang zijn en hoe u ze kunt beïnvloeden en gebruiken. Deze NVAO-geaccrediteerde opleiding kunt u bovendien uitstekend combineren met uw werk en privé. U maakt dus zeker een prima keuze.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze HBO Bachelor is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Levenlanglerenkrediet voor meer informatie.

Geen passende werkomgeving

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat u daar veel ervaring opdoet. Als u een baan heeft die aansluit op uw opleiding, dan doet u die ervaring op in uw eigen werk. Heeft u geen (passende) baan, dan kunt u toch deelnemen aan de opleiding. U loopt dan een halfjaar stage. Het is mogelijk om de stage te combineren met het afstuderen, maar u kunt ook eerder stage lopen.

Doelgroep

U wilt uw officieel erkende Bachelorgetuigschrift behalen met een praktisch bedrijfskundig programma en een verdieping richting management binnen de overheid en non-profit.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt deze Bachelor volgen als u in het bezit bent van een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Indien u niet in het bezit bent van een van deze diploma’s, dan kunt u ook instromen met een 21+ toets. U heeft zich bijvoorbeeld ontwikkeld via uw werk of op een andere manier, waarmee u laat zien dat u de kwaliteiten heeft die nodig zijn voor een HBO Bacheloropleiding. Zie p. 460 voor meer informatie.

Doel en opzet

In dit zeer overzichtelijke, modulair ingerichte programma gaat u op praktische wijze aan de slag. Daardoor is alles voor u herkenbaar en meteen toepasbaar in uw dagelijks werk. Per module rondt u steeds 1 onderwerp af. Er worden vele onderwerpen behandeld, zoals bedrijfsrecht, projectmanagement en financieel management.

HBO Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. U kunt korter of langer over uw opleidingstraject doen. Een eerdere HBO-opleiding of veel werkervaring levert u mogelijk vrijstellingen en daarmee een verkort programma op. Het kan ook zijn dat u te druk bent om de opleiding in 4 jaar af te ronden. Dan kunt u door onze modulaire aanpak de duur van uw opleiding eenvoudig verlengen tot maximaal 6 jaar. De kosten zijn gebaseerd op 3 jaar. Heeft u langer nodig, dan betaalt u geen extra kosten.

Voor werkenden

Onder begeleiding van onze ervaren docenten gaat u aan de slag met opdrachten en cases uit de praktijk. Dankzij hun kennis van zaken kunnen de docenten u goed helpen bij problemen en vraagstukken die u tijdens uw opleiding tegenkomt. Daardoor is de leerstof praktisch en direct toepasbaar in uw eigen praktijk. Om nog meer te oefenen kunt u veel praktijkopdrachten in uw eigen werk uitvoeren.

Flexibel studeren

U studeert in uw Bacheloropleiding steeds in overzichtelijke stappen. Per module rondt u een onderwerp af. Daarmee houdt u focus en is uw opleiding overzichtelijk opgebouwd. Daarnaast wordt u tijdens deze Bachelor ondersteund door onze gebruiksvriendelijke en professionele online leeromgeving. U vindt er alles wat u nodig heeft om uw studie succesvol te doorlopen. Met het duidelijke overzicht heeft u altijd zicht op de bijeenkomsten en opdrachten, zodat het plannen eenvoudig is. U kunt zo ook contact onderhouden met uw studiecoach en de docenten. Bovendien kunt u er oefenen met vragen en praktijkcases.

De opleiding is op verschillende manieren te volgen. U kunt kiezen uit een dagvariant van 1 dag per 2 weken of een avondvariant van 1 avond per week. Wilt u liever zonder bijeenkomsten studeren of met meer flexibiliteit? Ook dat kan. Deze opleiding kunt u grotendeels online volgen, bijvoorbeeld thuis of op uw werk. Door deze opbouw en varianten kunt u zelf kiezen wat voor u het beste uitkomt.

Studieprogramma

Programma 240 EC

Fase 1 Kern

 • Management en organisatie 6 EC
 • Marketing management 6 EC
 • Financieel management voor managers 6 EC
 • Projectmanagement 6 EC
 • Procesmanagement 6 EC
 • Verandermanagement 6 EC
 • HBO Training Persoonlijke effectiviteit en communicatie* 6 EC
 • Praktische vaardigheden en eindopdracht 18 EC

Fase 2 Verdieping

 • Strategisch management 9 EC
 • Organisatie en management 9 EC
 • Management van verandering 9 EC
 • Bedrijfsrecht 9 EC
 • HBO Training Professioneel adviseren en beïnvloeden* 6 EC
 • Praktische vaardigheden en eindopdracht 18 EC

Fase 3 specialisatie Management voor overheid en non-profit

 • Strategisch management voor overheid en non-profit 9 EC
 • Overheid en omgeving 9 EC
 • Management van bedrijfsprocessen 9 EC
 • Professioneel communiceren en beïnvloeden 9 EC
 • HBO Training Persoonlijk leiderschap* 6 EC
 • Praktische vaardigheden en eindopdracht 18 EC

Fase 4 Afstuderen

 • Organisatiepsychologie 9 EC
 • Inspirerend leidinggeven 9 EC
 • Scriptie 18 EC
 • Werkervaring/stage 24 EC


* De planning van deze modules/trainingen kan afwijken van de door u opgegeven voorkeurskeuze.

Programma

In de eerste fase doorloopt u een modulair programma en gaat u aan de slag met de kernvakken van de opleiding. Zo legt u direct een stevige basis. In de tweede fase van de Bacheloropleiding volgt u een verdiepingsprogramma. Onder deskundige leiding van ervaren praktijkdocenten verdiept u zich in organisatieverandering en strategisch bedrijfskundige thema’s. Daarbij krijgt u een totaaloverzicht van alle relevante aspecten waar een bedrijfskundige mee te maken heeft. Daarna gaat u aan de slag met uw specialisatie Management voor overheid en non-profit. De specifieke opzet van de opleiding maakt het mogelijk dat u een belangrijk deel direct koppelt aan uw specialisatie als keuze. Juist omdat de opleiding is gericht op werkenden, is die mogelijkheid van deze toepassing direct te realiseren. U kunt meteen vanaf het eerste jaar uw praktijkprogramma en eindopdracht koppelen aan het onderwerp management voor overheid en non-profit. U volgt daarnaast een aantal specifieke modules zoals Strategisch management voor overheid en non-profit, Overheid en omgeving en Professioneel communiceren en beïnvloeden. Zo krijgt u duidelijk inzicht in specifieke zaken die voor management in de publieke sector van belang zijn, onder meer maatschappelijke verantwoordelijkheid en ‘good governance’. De verschillende onderwerpen die u tijdens de opleiding geleerd heeft, combineert u in uw eindscriptie. Hiermee toont u uw Bachelorniveau aan. U kunt dit ook weer direct laten aansluiten op uw specialisatierichting. Voorafgaand wordt uitgebreid ingegaan op hoe u dit aanpakt. Tijdens het afstuderen krijgt u bovendien persoonlijke begeleiding van een scriptiebegeleider die bekend is met uw afstudeeronderwerp. U wordt optimaal begeleid naar een succesvolle afsluiting van uw opleiding. Ook is het mogelijk om dit onderzoek in uw organisatie te doen, u kunt het resultaat dan direct gebruiken.

Examens

Wij maken gebruik van digitale examens en opdrachten. Het voordeel hiervan is dat u zelf uw examen kunt inplannen. Daarbij kunt u zowel het moment als de plaats zelf uitkiezen. Tijdens deze opleiding bestaan uw examens uit digitale examens, moduleopdrachten, mondelinge examens en een praktijkportfolio. Ook werkt u aan eindopdrachten. In het programma ziet u hoe u ieder onderdeel afrondt. Uiteraard houden wij u hierover op de hoogte tijdens uw opleiding.

Erkend HBO Bachelorgetuigschrift

Als u alle onderdelen van het programma met succes heeft afgerond, ontvangt u het officiële getuigschrift ‘HBO Bachelor Bedrijfskunde’ van onze businesspartner Hogeschool ISBW met een aantekening van de specialisatie Management voor overheid en non-profit. U mag de graad BBA (Bachelor of Business Administration) achter uw naam voeren. De opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO. ISBW is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek).

Lesplanning

Startdata en bijeenkomsten

De opleiding start maart 2018. De dagvariant kunt u op maandag of zaterdag volgen. De avondvariant vindt plaats op maandag of donderdag.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Meer informatie en kosten

U kunt uw HBO Bacheloropleiding in een keer betalen, maar het is ook mogelijk om dit stapsgewijs per jaar te doen. De opleidingskosten kunt u volledig aftrekken van uw belastbaar inkomen bij uw belastingaangifte. Zie p. 460 voor meer praktische informatie en de kosten van de opleiding.

Meer informatie en kosten

U kunt uw HBO Bacheloropleiding in een keer betalen, maar het is ook mogelijk om dit stapsgewijs per jaar te doen. De opleidingskosten kunt u volledig aftrekken van uw belastbaar inkomen bij uw belastingaangifte. Zie p. 460 voor meer praktische informatie en de kosten van de opleiding.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen

Meer informatie

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren