HBO Bachelor Business IT & Management, specialisatie Functioneel beheer

Informatiemanagement HBO Bacheloropleiding
Bekijk kostenspecificatie
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Organisaties zijn in toenemende mate afhankelijk van het goed functioneren van informatiesystemen. Informatiesystemen ondersteunen bedrijfsprocessen en zorgen dat de informatievoorziening in een bedrijf zo effectief en efficiënt mogelijk verloopt. Wilt u de informatiesystemen beter kunnen managen? En dus het bedrijfsproces kunnen beheersen? In deze NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Business IT & Management specialiseert u zich in functioneel beheer. Tijdens de opleiding verdiept u zich in processen rond informatiemanagement, gebruikersbeheer en functioneel beheer. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het Business Information Services Library (BiSL®) framework. Tijdens de opleiding wordt u begeleid door zeer ervaren docenten. Zij helpen u de koppeling tussen theorie en praktijk te maken. Wij bieden de opleiding aan in samenwerking met onze businesspartner Hogeschool NCOI.

Doelgroep

U wilt een officieel diploma Business IT & Management op Bachelorniveau behalen en u wilt zich specialiseren in het actuele vak van functioneel beheerder.

Doel en opzet

De Bacheloropleiding richt zich op de kern van het vakgebied. Dat geeft directe herkenbaarheid en toepassingsmogelijkheden. Per module rondt u steeds een onderwerp af. Daarmee heeft u een zeer overzichtelijk en goed georganiseerd programma. De meeste modules zijn bovendien ook op basis van e-learning te volgen. U zult merken hoe prettig dit werkt.

HBO Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. U kunt korter of langer over uw opleidingstraject doen. Een eerdere HBO-opleiding of veel werkervaring levert u mogelijk vrijstellingen en daarmee een verkort programma op. Het kan ook zijn dat u te druk bent om de opleiding in 4 jaar af te ronden. Dan kunt u door onze modulaire aanpak de duur van uw opleiding eenvoudig verlengen tot maximaal 6 jaar. De kosten zijn gebaseerd op 3 jaar. Heeft u langer nodig, dan betaalt u geen extra kosten.

Voor werkenden

In de bijeenkomsten wordt gewerkt met opdrachten uit de praktijk en cases van dagelijkse situaties. De docenten hebben veel concrete ervaring en kunnen u verder ook uitstekend opleiden in uw specialisatie functioneel beheer. U merkt direct dat zij kennis van zaken hebben. Door deze praktijkgerichte aanpak leert u de nieuwe kennis meteen in de praktijk toe te passen. Veel praktijkopdrachten kunt u namelijk in uw werk uitvoeren. Zo combineert u optimaal uw werk en opleiding. Als een bepaald onderwerp buiten uw huidige werkveld valt, zorgen de docenten voor actuele praktijksituaties, zodat u toch praktijkgericht kunt oefenen.

Flexibel studeren

U studeert in uw Bacheloropleiding steeds in overzichtelijke stappen. Per module rondt u een onderwerp af. Daarnaast wordt u tijdens deze Bachelor ondersteund door onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. U vindt er alles wat u nodig heeft tijdens uw hele studie. Met het duidelijke overzicht heeft u altijd zicht op de bijeenkomsten en opdrachten, zodat het plannen eenvoudig is. U kunt zo ook contact onderhouden met uw studiecoach en de docenten. Bovendien kunt u er oefenen met vragen en praktijkcases.

De opleiding is op verschillende manieren te volgen. U kunt kiezen uit een dagvariant van 1 dag per 2 weken of een avondvariant van 1 avond per week. Wilt u liever zonder bijeenkomsten studeren of met meer flexibiliteit? Ook dat kan. Deze opleiding kunt u grotendeels online volgen, bijvoorbeeld thuis of op uw werk. Zie E-learning voor meer informatie hierover.

Geen passende werkomgeving

Een van de pijlers in deze HBO Bacheloropleiding is dat u alles wat u leert ook in de praktijk succesvol kunt toepassen. Als u een baan heeft die aansluit op uw opleiding, dan doet u die ervaring op in uw eigen werk. Heeft u geen (passende) baan, dan kunt u toch deelnemen aan de opleiding. U loopt dan tijdens de opleiding een halfjaar stage. Het is mogelijk om de stage te combineren met het afstuderen, maar u kunt ook eerder stage lopen.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt deze Bachelor volgen als u in het bezit bent van een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Indien u niet in het bezit bent van een van deze diploma’s, kunt u ook instromen met een 21+ toets. U heeft zich bijvoorbeeld ontwikkeld via uw werk of op een andere manier, waarmee u laat zien dat u de kwaliteiten heeft die nodig zijn voor een HBO Bacheloropleiding. Zie p. 460 voor meer informatie.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze HBO Bachelor is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Levenlanglerenkrediet voor meer informatie.

Studieprogramma

Programma 240 EC

Fase 1

 • Netwerktechniek en -beheer [MO] 8 EC
 • Systeemontwikkeling [MO] 8 EC
 • Bedrijfskundig informatie-management [MO] 8 EC
 • IT-architectuur [MO] 8 EC
 • Procesmanagement [DE] 8 EC
 • Projectmanagement [MO] 8 EC
 • Eindopdracht [EO] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 2

 • Bedrijfskundig management voor IT [MO] 12 EC
 • Management van bedrijfs-processen [DE] 12 EC
 • Organisatie en verandering [MO] 12 EC
 • IT-strategie [DE] 12 EC
 • Eindopdracht [EO] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Specialisatie Functioneel beheer

 • Adviesvaardigheden [MO] 12 EC
 • Effectief communiceren en beïnvloeden [ME] 12 EC
 • Functioneel beheer en informatie-voorziening [MO] 8 EC
 • Kernprocessen van functioneel beheer [MO] 8 EC
 • Inrichting van functioneel beheer [MO] 8 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 12 EC

Afstudeerfase

Praktijkprogramma [PF] 30 EC
Eindscriptie 30 EC

Programma

Het programma bestaat uit een kernprogramma, waarin u gericht aan de slag gaat met de kern van business IT en management. Daarnaast specialiseert u zich in functioneel beheer.

De specifieke opzet maakt het mogelijk dat u een belangrijk deel van uw opleiding direct koppelt aan uw specialisatie. Zo kunt u meteen vanaf het eerste jaar uw praktijkprogramma en eindopdracht koppelen aan uw specialisatie. Daarnaast volgt u een aantal verdiepende modules over uw specialisatie functioneel beheer. De verschillende onderwerpen die u tijdens de opleiding geleerd heeft, combineert u in uw eindscriptie. U kunt uw scriptie direct laten aansluiten op uw specialisatierichting. Bovendien is het mogelijk om dit onderzoek in uw organisatie te doen.

Ter voorbereiding op het schrijven van uw eindscriptie woont u in uw afstudeerfase 2 bijeenkomsten bij. Hierin krijgt u uitleg over hoe u onderzoek uitvoert en een scriptie schrijft. Daarnaast krijgt u bovendien persoonlijke begeleiding van een scriptiebegeleider. Zo wordt u optimaal begeleid naar een succesvolle afsluiting van uw opleiding.

Examens

NCOI maakt gebruik van digitale examens en opdrachten. Het voordeel hiervan is dat u zelf uw examen kunt inplannen. U kunt zowel het moment als de plaats zelf uitkiezen. Uw examens bestaan uit digitale examens [DE], moduleopdrachten [MO], een mondeling examen [ME], eindopdrachten [EO] en een praktijkportfolio [PF].

Erkend HBO Bachelorgetuigschrift

Als u alles met succes heeft afgerond, ontvangt u het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Business IT & Management’ met de specialisatie Functioneel beheer als extra aantekening. Daarnaast mag u de graad B ICT (Bachelor of ICT) voeren. Deze opleiding is geaccrediteerd door de NVAO. Onze businesspartner NCOI is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). U ontvangt van NCOI een internationaal erkend Bachelorgetuigschrift met hoge waarde op de arbeidsmarkt.

Lesplanning

Startdata en bijeenkomsten

De dagvariant kan op woensdag of zaterdag gevolgd worden, de avondvariant op maandag, dinsdag of donderdag. Zie voor de locaties onze website. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie E-learning voor meer informatie).

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Meer informatie en kosten

U kunt uw opleidingskosten volledig aftrekken van uw belastbaar inkomen bij uw belastingaangifte. Zie p. 460 voor meer praktische informatie en de kosten van de opleiding.

Meer informatie en kosten

U kunt uw opleidingskosten volledig aftrekken van uw belastbaar inkomen bij uw belastingaangifte. Zie p. 460 voor meer praktische informatie en de kosten van de opleiding.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Levenlanglerenkrediet (LLLK) – studiefinanciering voor volwassenen

Meer informatie

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Door gebruik te maken van onze site gaat u akkoord met de functionele cookies, deze zorgen voor een goedwerkende site, en met de analytische cookies, hiermee kunnen we op basis van geanonimiseerde data onze diensten verbeteren. Daarnaast gebruiken we cookies voor advertentiedoeleinden. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.
Door gebruik te maken van onze site gaat u akkoord met de functionele cookies, deze zorgen voor een goedwerkende site, en met de analytische cookies, hiermee kunnen we op basis van geanonimiseerde data onze diensten verbeteren. Daarnaast gebruiken we cookies voor advertentiedoeleinden. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.
Door gebruik te maken van onze site gaat u akkoord met de functionele cookies, deze zorgen voor een goedwerkende site, en met de analytische cookies, hiermee kunnen we op basis van geanonimiseerde data onze diensten verbeteren. Daarnaast gebruiken we cookies voor advertentiedoeleinden. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.